Kim Jong-Un a înlocuit 40% din membrii elitei militare

Kim Jong-Un a înlocuit 40% din membrii elitei militare

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a înlocuit circa 40% din înalții responsabili militari ai țării în cei trei ani și jumătate de când a venit la putere, se arată într-un raport al serviciilor de informații sud-coreene (NIS) prezentat parlamentului de la Seul, relatează miercuri agenția EFE.

Conform aceleiași surse, dictatorul de la Phenian a înlocuit și 20-30% din funcționarii de rang înalt ai Partidului Muncitorilor, care, la fel ca Armata Populară, este unul dintre pilonii pe care se sprijină regimul.

Raportul survine după ce NIS a anunțat în luna mai că 'liderul suprem' nord-coreean a început o campanie de epurare și a ordonat anul acesta execuția a circa 70 de funcționari, printre care se numără și fostul ministru al apărării, HyonYong-Chol, executat în luna aprilie.

Potrivit cotidianului sud-coreean Chosun, care a dezvăluit raportul, prin campaniile de epurare Kim Jong-Un urmărește să-și consolideze controlul asupra partidului unic și mai ales asupra armatei, după ce elitele militare au căpătat o putere excesivă pe vremea predecesorului său, Kim Jong-Il.

În pofida ermetismului său caracteristic, regimul de la Phenian a permis la sfârșitul anului 2013 difuzarea de informații despre cea mai vastă epurare condusă în ultimele decenii, atunci fiind executat pentru 'trădare' și Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un și considerat la acea vreme 'numărul doi' al regimului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…