Kim Jong-Un a înlocuit 40% din membrii elitei militare

Kim Jong-Un a înlocuit 40% din membrii elitei militare

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a înlocuit circa 40% din înalții responsabili militari ai țării în cei trei ani și jumătate de când a venit la putere, se arată într-un raport al serviciilor de informații sud-coreene (NIS) prezentat parlamentului de la Seul, relatează miercuri agenția EFE.

Conform aceleiași surse, dictatorul de la Phenian a înlocuit și 20-30% din funcționarii de rang înalt ai Partidului Muncitorilor, care, la fel ca Armata Populară, este unul dintre pilonii pe care se sprijină regimul.

Raportul survine după ce NIS a anunțat în luna mai că 'liderul suprem' nord-coreean a început o campanie de epurare și a ordonat anul acesta execuția a circa 70 de funcționari, printre care se numără și fostul ministru al apărării, HyonYong-Chol, executat în luna aprilie.

Potrivit cotidianului sud-coreean Chosun, care a dezvăluit raportul, prin campaniile de epurare Kim Jong-Un urmărește să-și consolideze controlul asupra partidului unic și mai ales asupra armatei, după ce elitele militare au căpătat o putere excesivă pe vremea predecesorului său, Kim Jong-Il.

În pofida ermetismului său caracteristic, regimul de la Phenian a permis la sfârșitul anului 2013 difuzarea de informații despre cea mai vastă epurare condusă în ultimele decenii, atunci fiind executat pentru 'trădare' și Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un și considerat la acea vreme 'numărul doi' al regimului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Așa o fi?

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!