Lituania a primit 14 militari ucraineni răniţi pentru a le acorda îngrijiri

Lituania a primit 14 militari ucraineni răniţi pentru a le acorda îngrijiri

Lituania a primit în noaptea de sâmbătă spre duminică un grup de 14 militari ucraineni răniţi în confruntările armate din estul ţării, cărora le va oferi îngrijiri medicale, au anunţat serviciile lituaniene de sănătate.

Lituania a primit 14 militari ucraineni răniţi pentru a le acorda îngrijiri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Militarii, 13 bărbaţi şi o femeie, sunt voluntari care au luptat împotriviva separatiştilor proruşi. Ei prezintă, în principal, răni prin împuşcare şi arsuri, a declarat pentru presă un medic din cadrul armatei lituaniene, locotenent-colonelul Gintaras Berkevicius, care i-a însoţit în timpul călătoriei la bordul unui avion militar lituanian.

"Au primit îngrijiri în spitale din Ucraina, dar situaţia este foarte dificilă la ei acasă, deoarece un număr foarte mare de răniţi soseşte zilnic", a spus el. "Spitalele sunt supraaglomerate", a adăugat Berkevicius.

Militarii ucraineni vor fi trataţi în spitale civile de la Vilnius şi Kaunas (centru).

Conflictul dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova s-a soldat, în cinci luni, cu peste 2.700 de morţi şi mii de răniţi.

Lituania, un stat baltic cu trei milioane de locuitori, membră a NATO din 2004, a găzduit deja, în iulie, militari ucraineni răniţi.

Alte state europene, între care Estonia, Polonia şi Germania, furnizează de asemenea îngrijiri medicale unor ucraineni răniţi, pe care-i găzduiesc.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?