Manevrele necorespunzătoare ale căpitanului și suprasarcina traulerului au provocat naufragiul în Mediterana (Parchet)

Căpitanul traulerului cu sute de imigranți la bord, care s-a scufundat duminică în Marea Mediterană, din cauza unor manevre necorespunzătoare și a supraîncărcării vasului, este responsabil de această tragedie, a anunțat marți Parchetul din Catania (Sicilia), relatează AFP. Parchetul a explicat că traulerul s-a răsturnat după coliziunea cu un cargo portughez care îi venise în ajutor, dar că acesta din urmă nu a fost responsabil de naufragiu.

Acest naufragiu care, potrivit estimărilor făcute de organizații umanitare internaționale, s-a soldat cu 800 de morți, are două cauze principale, subliniază Parchetul într-un comunicat.

'Pe de o parte, manevrele necorespunzătoare decise de comandantul traulerului în încercarea de a se apropia de nava-cargo a provocat coliziunea cu acest vas mai mare', potrivit textului, care menționează că 'supraîncărcarea cu pasageri a traulerului l-a dezechilibrat în urma manevrelor nepotrivite și a mișcării imigranților de la bord'.

Toate aceste cauze au condus la 'scufundarea' vasului, concluzionează Parchetul italian, precizând, totodată, că nava-cargo portugheză, prima care a răspuns la apelul de alertă lansat de trauler în noaptea de sâmbătă spre duminică, în largul Libiei, 'nu a contribuit cu nimic' la această dramă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…