Manevrele necorespunzătoare ale căpitanului și suprasarcina traulerului au provocat naufragiul în Mediterana (Parchet)

Manevrele necorespunzătoare ale căpitanului și suprasarcina traulerului au provocat naufragiul în Mediterana (Parchet)

Căpitanul traulerului cu sute de imigranți la bord, care s-a scufundat duminică în Marea Mediterană, din cauza unor manevre necorespunzătoare și a supraîncărcării vasului, este responsabil de această tragedie, a anunțat marți Parchetul din Catania (Sicilia), relatează AFP. Parchetul a explicat că traulerul s-a răsturnat după coliziunea cu un cargo portughez care îi venise în ajutor, dar că acesta din urmă nu a fost responsabil de naufragiu.

Acest naufragiu care, potrivit estimărilor făcute de organizații umanitare internaționale, s-a soldat cu 800 de morți, are două cauze principale, subliniază Parchetul într-un comunicat.

'Pe de o parte, manevrele necorespunzătoare decise de comandantul traulerului în încercarea de a se apropia de nava-cargo a provocat coliziunea cu acest vas mai mare', potrivit textului, care menționează că 'supraîncărcarea cu pasageri a traulerului l-a dezechilibrat în urma manevrelor nepotrivite și a mișcării imigranților de la bord'.

Toate aceste cauze au condus la 'scufundarea' vasului, concluzionează Parchetul italian, precizând, totodată, că nava-cargo portugheză, prima care a răspuns la apelul de alertă lansat de trauler în noaptea de sâmbătă spre duminică, în largul Libiei, 'nu a contribuit cu nimic' la această dramă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…