Marea Britanie ridică nivelul alertei de securitate de teama unor acţiuni teroriste

Marea Britanie ridică nivelul alertei de securitate de teama unor acţiuni teroriste

Marea Britanie a ridicat nivelul alertei de securitate de la "substanţial" la "grav", al patrulea nivel pe o scară cu cinci trepte, în faţa ameninţării teroriste legate de Siria şi Irak, a anunţat vineri ministrul britanic de Interne, Theresa May.

Marea Britanie ridică nivelul alertei de securitate de teama unor acţiuni teroriste

Schimbarea nivelului alertei de securitate înseamnă că un atac este "foarte probabil", fără a exista însă informaţii privind o ameninţare "iminentă", a precizat ministrul.

"Ridicarea nivelului alertei este legată de evoluţiile din Siria şi Irak, unde grupări teroriste planifică atacuri împotriva Occidentului. Unele dintre aceste planuri implică probabil combatanţi străini care s-au deplasat în această regiune provenind din Marea Britanie şi din Europa, pentru a participa la conflict", a subliniat Theresa May într-un comunicat.

Conform serviciilor de informaţii britanice, peste 500 de britanici au plecat în Siria sau în Irak în ultimii ani, iar Scotland Yard a lansat marţi un apel către public pentru a ajuta la identificarea "potenţialilor terorişti".

"Ne confruntăm în Marea Britanie cu o ameninţare reală şi gravă legată de terorismul internaţional. Fac apel către public să fie vigilent şi să raporteze orice activitate suspectă poliţiei", a insistat Theresa May.

Sâmbătă trecută, ea a pledat în favoarea unei consolidări a arsenalului legislativ pentru a împiedica tinerii islamişti să plece să lupte în Siria sau Irak.

Ultima dată când nivelul alertei teroriste a fost la nivelul "grav" a fost în iulie 2011.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia