MB: Un pilot de linie vizat de un laser, grav rănit la ochi

MB: Un pilot de linie vizat de un laser, grav rănit la ochi

Sindicatul britanic al piloților de linie a tras un semnal de alarmă luni în timp ce un pilot de la British Airways a fost grav rănit la ochi după ce a fost vizat de un laser la o aterizare pe aeroportul Heathrow, relatează AFP. Incidentul datează din martie și pilotul în cauză nu a mai zburat de atunci. "Una dintre retine a fost arsă", a deplâns Jim McAuslan, secretar general al Asociației piloților de linie britanici (BALPA).

Potrivit lui McAuslan, laserul "trebuie să fi avut o putere militară" întrucât un pix laser vândut în comerț "nu poate provoca astfel de leziuni".

Victima, al cărei nume nu a fost dezvăluit, era copilot pe zborul în chestiune. După aterizare, el a fost admis la spital și de atunci nu a revenit la comenzile unui avion.

"Acest lucru devine foarte îngrijorător", a adăugat Jim McAuslan, care crede că acest tip de incident este cel mai grav înregistrat în Marea Britanie.

Utilizarea de pixuri laser, de asemenea folosite pe stadioanele de fotbal, se răspândește tot mai mult, a subliniat el. Potrivit BALPA, jumătate din piloții de linie britanici au fost victime ale unor astfel de incidente în ultimele douăsprezece luni. Aeroportul londonez Heathrow este în mod deosebit vizat cu 168 de incidente înregistrate în 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”