Obama salută acțiunea "eroică" a militarilor americani care l-au imobilizat pe atacatorul din trenul francez

Obama salută acțiunea "eroică" a militarilor americani care l-au imobilizat pe atacatorul din trenul francez

Președintele Barack Obama a salutat acțiunea "eroică" a doi militari americani care au imobilizat vineri un atacator ce a deschis focul într-un tren ce făcea legătura între Amsterdam și Paris, incident în care au fost rănite două persoane, transmit AFP și Reuters.

Obama și-a exprimat "gratitudinea profundă pentru curajul și reacția rapidă a mai multor pasageri, inclusiv a unor membri ai armatei americane, care, dând dovadă de altruism, l-au imobilizat pe atacator", a precizat Casa Albă într-un comunicat.

"Acțiunea lor eroică a împiedicat probabil o tragedie și mai mare", a mai spus președintele american, precizând că SUA vor rămâne în "strâns contact" cu autoritățile franceze pe perioada anchetei.

Obama le-a urat "recuperare rapidă și completă" tuturor victimelor atacului.

Comandantul William Urban, purtător de cuvânt al Pentagonului, a indicat pentru AFP că "un membru al armatei a fost rănit în timpul incidentului", fără ca viața să-i fie pusă în pericol.

Un bărbat înarmat a deschis focul vineri într-un tren Thalys între Amsterdam și Paris , rănind două persoane, după care a fost imobilizat de pasageri americani. Trenul a fost oprit în gara din Arras (nordul Franței), unde atacatorul a fost arestat.

Potrivit CNN, cei doi militari americani, membri ai Marine Corps, erau îmbrăcați în civil și l-au imobilizat pe suspect în timp ce acesta încărca o armă de asalt Kalașnikov, după ce a tras asupra unuia dintre soldați cu un pistol automat.

O sursă din cadrul poliției franceze a indicat că suspectul, a cărui identitate trebuie să fie confirmată, se afla în evidențele serviciilor de informații. Conform primelor elemente ale anchetei, el ar fi marocan sau de origine marocană și ar avea 26 de ani.

Premierul belgian Charles Michel a calificat incidentul drept "atac terorist". Incidentul s-a produs puțin înainte de ora 16.00 GMT, când trenul circula încă pe teritoriul Belgiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...