Opoziția turcă susține că 32 de jurnaliști sunt arestați în prezent

Opoziția turcă susține că 32 de jurnaliști sunt arestați în prezent

În prezent 32 de ziariști sunt încarcerați în Turcia, iar anul trecut numărul acestora a fost de 156, a anunțat marți Partidul Republican al Poporului (CHP), principala formațiune de opoziție, transmite agenția EFE.
Aceasta susține că tot anul trecut au fost concediați 774 de ziariști, 484 au fost cercetați penal, iar în prezent numărul celor aflați în atenția justiției este de circa 200.

Luni a început o investigație împotriva jurnalistului Beyazit Ozturk, acuzat de 'propagandă teroristă'. El este de 20 de ani moderatorul unui emisiuni foarte populare. Acum este acuzat că a permis unei femei să declare în direct că în orașul Diyarbakir, majoritar kurd, 'copiii mor' din cauza stării de asediu. Reacțiile dure la adresa lui pe rețelele de socializare l-au determinat să-și ceară scuze.

Președintele unei asociații a ziariștilor turci, Ahmet Abakay, a declarat agenției EFE că Turcia trece prin cel mai grea perioadă a istoriei sale în ceea ce privește libertatea presei, el susținând că jurnaliștii sunt persecutați personal de președintele Recep Tayyip Erdogan.

'Cei persecutați de Erdogan au fost concediați, inculpați sau arestați. Astăzi ziariștii turci nu au niciunul dintre drepturile ce le sunt recunoscute prin Constituția din 1961', a mai spus Abakay, adăugând că organismele internaționale din sectorul mass-media consideră că în Turcia nu se respectă libertatea presei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție