Pană de curent uriașă în Pakistan, scufundat în beznă

Pană de curent uriașă în Pakistan, scufundat în beznă

Pakistanul s-a scufundat în beznă în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în urma unei avarii la principalul cablu de distribuție a energiei electrice situat în sudul țării, unul dintre cele mai grave incidente de acest gen înregistrate în Pakistan.

Defecțiunea, care afectează cele mai mari orașe ale țării, inclusiv capitala Islamabad, s-a produs la cablul care unește uzina privată de producție electrică Hubco cu rețeaua națională și lovește 80% din țară. Reluarea aprovizionării ar urma să aibă loc după circa opt ore, a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul industriei energetice sub acoperirea anonimatului.

"Nu vom dormi atât timp cât problema nu va fi rezolvată, la cererea prim-ministrului" Nawaz Sharif, a afirmat Ministerul Energiei într-un mesaj pe contul său de Twitter .

Aeroportul din Lahore (est) era, de asemenea, privat de energie electrică, a constat un corespondent al agenției France Presse.

Pakistanul face față frecvent întreruperilor în aprovizionarea cu energie legate de un sector complex și învechit, confruntat în plus cu repetate amânări la plată.

Premierul Nawaz Sharif a fost nevoit să își anuleze în această săptămână participarea la Forumul economic mondial de la Davos (Elveția) din cauza unei grave crize energetice provocate de sistarea importurilor de petrol ca urmare a neachitării liniilor de credit.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

3 Lui Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a început să enumere premieri din UE care s-au pus în slujba lui Putin

4 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

5 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei