Peste 200 de răniţi şi numeroase clădiri cu daune structurale, în urma seismului din California

Peste 200 de răniţi şi numeroase clădiri cu daune structurale, în urma seismului din California

Risc Seismic

Peste 200 de persoane au fost rănite, iar aproximativ 100 de clădiri au suferit avarii structurale în urma seismului de 6,0 grade produs duminică în statul american California, relatează site-ul ziarului San Jose Mercury News.

Peste 200 de răniţi şi numeroase clădiri cu daune structurale, în urma seismului din California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul, cel mai puternic produs în California în ultimii 25 de ani, a provocat rănirea a peste 200 de oameni.

Un copil în vârstă de 13 ani este în stare critică după ce a fost lovit de cărămizi în zona capului, iar alte 13 persoane sunt spitalizate.

Aproximativ 100 de clădiri au suferit daune structurale în urma mişcării telurice.

Circa 28.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, câteva ore, din cauza seismului.

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,0 grade a avut loc, duminică dimineaţă, în statul american California, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Seismul a avut loc la ora locală 3.20 (13.20, ora României), la adâncimea de 10,8 kilometri. Epicentrul cutremurului a fost în nordul statului american California, la şase kilometri nord-vest de orăşelul American Canyon, la nouă kilometri sud-sud-vest de localitatea Napa, la 13 kilometri nord-vest de Vallejo şi la 82 de kilometri vest-sud-vest de Sacramento. Cutremurul a fost urmat de zeci de replici, cea mai mare având 5,0 grade.

Sursa: mediafax.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…