Poliția din New York investighează un atac asupra unui bărbat comis de indivizi care au strigat "ISIS"

Poliția din New York investighează un atac asupra unui bărbat comis de indivizi care au strigat "ISIS"

Poliția din New York investiga duminică un atac asupra unui bărbat care a fost bătut de mai mulți indivizi strigând "ISIS, ISIS", lăsându-l cu vânătăi pe cap și față, au anunțat autoritățile americane, informează Reuters. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost atacat în timp ce mergea pe jos cu o fetiță de nouă ani în Bronx în jurul orei 17.30 vineri, potrivit Departamentului Poliției din New York (NYPD).
   
El a fost lovit cu pumnii de mai multe ori în cap, trântit la pământ și lovit cu picioarele, a declarat poliția. Victima, al cărei nume nu a fost divulgat, a fost tratată pentru răni la un spital.
   
Bărbatul purta un shalwar kameez, o ținută tradițională din Asia de Sud cu o tunică lungă, potrivit New York Times.
   
Atacul a avut loc pe fondul creșterii anxietății în Statele Unite legate de amenințarea reprezentată de gruparea Statul Islamic, cunoscut de asemenea sub numele de ISIS, care a revendicat responsabilitatea mai multor atacuri în lume.
   
Doi atacatori musulmani, soț și soție care ar fi fost inspirați de grupare, au ucis 14 persoane pe 2 decembrie la San Bernardino, California, la doar câteva săptămâni după ce mai mulți bărbați înarmați având legături cu Statul Islamic au ucis 130 de persoane la Paris.
   
Nimeni nu a fost imediat arestat în atacul de la New York, care este în curs de investigare de către departamentul de infracțiuni al NYPD Hate Crime Task Force, a declarat agenția într-un comunicat sâmbătă, adaugă Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro