Poliția din New York investighează un atac asupra unui bărbat comis de indivizi care au strigat "ISIS"

Poliția din New York investighează un atac asupra unui bărbat comis de indivizi care au strigat "ISIS"

Poliția din New York investiga duminică un atac asupra unui bărbat care a fost bătut de mai mulți indivizi strigând "ISIS, ISIS", lăsându-l cu vânătăi pe cap și față, au anunțat autoritățile americane, informează Reuters. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost atacat în timp ce mergea pe jos cu o fetiță de nouă ani în Bronx în jurul orei 17.30 vineri, potrivit Departamentului Poliției din New York (NYPD).
   
El a fost lovit cu pumnii de mai multe ori în cap, trântit la pământ și lovit cu picioarele, a declarat poliția. Victima, al cărei nume nu a fost divulgat, a fost tratată pentru răni la un spital.
   
Bărbatul purta un shalwar kameez, o ținută tradițională din Asia de Sud cu o tunică lungă, potrivit New York Times.
   
Atacul a avut loc pe fondul creșterii anxietății în Statele Unite legate de amenințarea reprezentată de gruparea Statul Islamic, cunoscut de asemenea sub numele de ISIS, care a revendicat responsabilitatea mai multor atacuri în lume.
   
Doi atacatori musulmani, soț și soție care ar fi fost inspirați de grupare, au ucis 14 persoane pe 2 decembrie la San Bernardino, California, la doar câteva săptămâni după ce mai mulți bărbați înarmați având legături cu Statul Islamic au ucis 130 de persoane la Paris.
   
Nimeni nu a fost imediat arestat în atacul de la New York, care este în curs de investigare de către departamentul de infracțiuni al NYPD Hate Crime Task Force, a declarat agenția într-un comunicat sâmbătă, adaugă Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…