Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Premierul polonez afirmă că este de datoria țării sale să accepte refugiați care fug de războaie

Polonia nu-și poate permite să accepte imigranți economici, însă este de datoria celei mai mari economii din Europa centrală să accepte refugiați care fug de războaie, a declarat joi premierul polonez Ewa Kopacz, relatează Reuters. 'Este de datoria noastră să acceptăm imigranți care fug pentru a-și salva viața', a declarat șefa guvernului polonez în timpul unei conferințe de presă la Forumul Economic de la Krynica Zdroj.

Ea a subliniat că Polonia ar trebui să împartă responsabilitatea în ceea ce privește refugiații cu restul Europei, în condițiile în care țara s-ar putea confrunta cu un număr mai mare de refugiați din Ucraina, în cazul în care conflictul din Donbas se intensifică.

Subliniind că această criză reprezintă 'cea mai mare catastrofă umanitară cu care se confruntă Europa', Ewa Kopacz a afirmat că este de datoria Poloniei ca putere europeană să accepte refugiați, scrie Financial Times.

'Este un test pentru decența noastră. Nu trebuie să spunem că dorim solidaritate într-o singură direcție și în cea mai mare criză a UE să întoarcem spatele", a mai spus ea.

'Suntem europeni. Suntem obligați să ne alăturăm campaniei pentru a-i salva pe acești oameni care fug pentru viețile lor', a spus ea, menționând avantajele aderării la UE, precum îmbunătățirea infrastructurii și creșterea nivelului de trai.

Însă premierul polonez, care se confruntă cu o campanie electorală dură pentru realegerea sa în octombrie, a declarat că țara sa nu va accepta un sistem de cote prin care 160.000 de imigranți sunt împărțiți între statele UE.

'Nu ne putem uita la acești oameni ca la niște simple numere. Nu doresc să aud oamenii folosind cuvântul 'cote' ', a mai spus ea. 'Nu le cerem partenerilor noștri lucruri imposibile și ei nu trebuie să se aștepte de la noi la lucruri nerealiste', a mai spus șefa guvernului polonez. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Citiți ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași! România se …

2 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

3 ALERTĂ! După ce-a fugit ca un șobolan de la Iași, Dragnea scrie sfidător pe Facebook! Românii l-au taxat: „Căc…

4 CUTREMUR în MAI! Șeful DGA, acuzații PENALE la adresa ministresei din Teleorman: „Carmen Dan a mințit. Eu și f…

5 VIDEO Dragnea, imitat de actorii Teatrului de Comedie: „Nimic ești tu, mincinosule!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj