Președintele Argentinei renunță la salariu și îl donează unui ONG

Președintele Argentinei renunță la salariu și îl donează unui ONG

Noul președinte al Argentinei, Mauricio Macri, provenit dintr-o familie bogată, va ceda salariul de șef al statului unei fundații din Buenos Aires care oferă mese persoanelor defavorizate, transmite AFP. Cantina Los Piletones din cadrul Fundației Margarita Barrientos, care hrănește 1.800 de persoane din cartierul sărac Villa Soldati, va primi în fiecare lună o plată corespunzătoare unui salariu brut de 100.000 de pesos, sau 61.000 de pesos net (4.165 de euro), potrivit jurnalului Clarin.

În perioada în care a fost primar al capitalei Buenos Aires, între 2007 și 2005, Mauricio Macri a vărsat salariul tot acestei organizații neguvernamentale.

Margarita Barrientos, mamă a zece copii, a înființat în 1996 această cantină care ofere mese gratuite. Au urmat o grădiniță, un dispensar, un cămin pentru persoane de vârsta a treia și o bibliotecă.

Mauricio Macri, un om politic de centru dreapta, a intrat în funcție la 10 decembrie ca președinte al Argentinei, urmându-i Cristinei Kirchner, la putere între 2007 și 2015, și a imprimat un viraj liberal după 12 ani de politici protecționiste.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

4 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!