PROFEŢIA celui mai DUR critic al lui Putin. Care va fi viitorul preşedintelui rus

Căderea regimului Putin din cauza crizei este "inevitabilă, iar rezultatul trebuie să fie o Rusie democratică, a declarat Mihail Hodorkovski duminică, într-un discurs susţinut din străinătate prin videoconferinţă, perturbată de autorităţi, la un hotel din Sankt Petersburg, relatează Moscow Times.

"Scopul nostru este să demonstrăm că există o alternativă la regimul actual", a declarat Hodorkovski, care a anunţat recent din exilul pe care şi l-a impus că va fi pregătit să devină viitorul preşedinte al Rusiei. "Este inevitabilă o cădere a regimului din cauza crizei. Rezultatul trebuie să fie o Rusie democratică", a declarat el în aplauzele audienţei.

Cel mai dur şi mai vocal critic al preşedintelui rus Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii printr-o legătură video din Europa, în sala de conferinţe a Hotelului Holiday Inn din Sankt Petersburg.

Potrivit Moscow Times, autorităţile din oraşul natal al preşedintelui rus au încercat să oprească evenimentul. În zona sălii de conferinţe a fost efectuată o percheziţie pentru droguri, poliţia a încercat să evacueze clădirea din cauza unei ameninţări cu bombă, sirenele vehiculelor de poliţie urlau în faţa hotelului, iar curentul electric a fost întrerupt - însă organizatorii au pregătit baterii.

În pofida acestui haos, Hodorkovski - în trecut unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, încarcerat timp de aproape un deceniu pentru acuzaţii denunţate ca politice şi graţiat de Putin - şi-a susţinut însă până la capăt discursul, în care a îndemnat la instituirea unui nou regim politic în ţara sa.

Cu câteva minute înainte de începerea evenimentului, poliţia a dispus evacuarea hotelului, după o percheziţie pentru droguri în timp ce organizatorii instalau echipamentul pentru difuzarea discursului. Însă în timp ce poliţia încerca să evacueze clădirea, câteva zeci de consilieri ai opoziţiei şi activişti din oraş au reuşit să intre în sala de conferinţă. Poliţişti intrau periodic în sală şi cereau audienţei să plece, dar după ce ofiţeri au precizat că nu vor efectua evacuări cu forţa, publicul a rămas până la finalul evenimentului.

Hodorkovski nu a comentat despre ceea ce se petrecea în hotel, concentrându-se în schimb asupra temei schimbării regimului prin alegeri democratice.

Membri ai opoziţiei prezenţi în sală l-au întrebat care ar fi cea mai bună tactică pentru a ajunge la putere. Fostul magnat în domeniul petrolului a vorbit despre o serie de mijloace paşnice, însă unele persoane din audienţă au argumentat în favoarea unei abordări mai agresive, potrivit publicaţiei.

Conferinţa a durat aproximativ o oră şi jumătate, încheindu-se când s-au terminat bateriile. Site-ul Fontanka.ru a scris că mai multe grupuri de turişti nu au putut să se cazeze la hotel în această perioadă de timp.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

2 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

3 CULISELE alegerii procurorilor din fruntea marilor parchete

4 Cristina Guseth, atac șocant la ministrul Justiției: Predoiu este un parvenit, ca mulţi alţii, un om fără nici…

5 Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor ex…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X