Putin a activat planul de apărare a Rusiei pentru următorii patru ani

Putin a activat planul de apărare a Rusiei pentru următorii patru ani

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind punerea în aplicare a planului de apărare a Rusiei pe perioada 2016-2020, care prevede măsuri ce vor începe să fie puse în practică de la 1 ianuarie anul viitor, potrivit agențiilor ruse de presă RIA Novosti, Interfax și Sputnik.

Documentul, postat marți pe site-ul oficial de informații juridice, a intrat în vigoare din momentul în care a fost publicat.

Într-o reuniune cu înalți responsabili militari privind dezvoltarea forțelor armate la 13 noiembrie, Putin a dispus o actualizare operativă a tuturor planurilor de planificare militară, deoarece, după cum a explicat el, 'este evident că situația (internațională) se schimbă și încă destul de repede'.

Rusia face în prezent obiectul unui program de reînarmare în valoare de 325 miliarde de dolari pentru a realiza o modernizare a 70% din forțele sale militare până în 2020.

Peste 17.000 de arme și echipamente militare au fost livrate forțelor armate ruse în 2015, conform Centrului național al Rusiei de management în domeniul apărării.

Potrivit presei ruse, Putin abordează în ultimul timp cu regularitate necesitatea dezvoltării și consolidării potențialului militar al Rusiei ca urmare a agravării situației internaționale — atât din cauza divergențelor dintre Moscova și Occident, cât și din cauza intrării Rusiei într-o fază activă a luptei împotriva terorismului în Siria.

Astfel, la 10 noiembrie, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia va lua măsuri pentru consolidarea forțelor sale nucleare strategice, în replică la dezvoltarea sistemului american de apărare antirachetă. Moscova va dezvolta sisteme de atac capabile să străpungă orice fel de scut antirachetă, a avertizat atunci liderul rus.

La sfârșitul lunii octombrie, Putin a ordonat Consiliului Securității Rusiei, un organism consultativ pe lângă președinția rusă, să elaboreze măsuri față de potențiale amenințări nucleare, chimice și bacteriologice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…