"Refuz să transform Ungaria în România", răspunde Viktor Orban unei interpelări în parlament a liderului Jobbik

"Refuz să transform Ungaria în România", răspunde Viktor Orban unei interpelări în parlament a liderului Jobbik

Premierul Viktor Orban le-a recomandat politicienilor și parlamentului din Ungaria să nu-și asume sarcina procuraturii și a poliției. 'Refuz să transform Ungaria în România', a afirmat șeful executivului ungar, adăugând că va respinge orice proceduri extraordinare de predare către comisiile parlamentare a puterii instituțiilor de aplicare a legii, relatează MTI.

Primul ministru al Ungariei a făcut această declarație marți, ca răspuns la o întrebare adresată în parlament de liderul partidului radical naționalist Jobbik, Gabor Vona.

Vona sugerase crearea a două comisii parlamentare, una pentru a investiga presupusele legături ale lui Jobbik cu Rusia și o alta pentru a examina modul în care persoanele având legături cu Fidesz, partidul de la putere în Ungaria, s-au îmbogățit foarte mult.

'De ce persoane din cercul vostru s-au îmbogățit incredibil de mult în ultimii ani?', l-a întrebat Vona pe premier, referindu-se la Arpad Habony, un consilier neoficial, Lorinc Meszaros, un om de afaceri din aceeași localitate cu Orban, și Andrew Vajna, un împuternicit guvernamental în industria filmului.

În replică, Orban a spus că nu a tolerat corupția de orice fel în trecut și nu o va tolera nici în viitor. Interesele țării sunt avute în vedere în orice hotărâre de guvern, a insistat el. Premierul a spus că s-a uitat la lista cu cei mai bogați oameni din țară, care este publică, și a afirmat că în clasamentul primilor 10 cei mai bogați oameni din Ungaria nu figurează susținători ai Fidesz, deși partidul se află de zece ani la putere.

'În lumina acestui lucru, acuzațiile sunt ridicole și propun să vorbim despre această problemă serios atunci când cel puțin cinci suporteri Fidesz vor face parte din top 10' al celor mai bogați unguri, a spus Orban, adăugând: 'Mă tem că aceasta nu se va întâmpla mâine'.

El a insistat că partidul Jobbik este plin de delincvenți și a cerut ca liderii partidului să deconspire binefăcătorii formațiunii.

La rândul său, Vona a respins acuzația că Jobbik ar fi primit finanțare din partea Rusiei. Independența este una din valorile fundamentale cele mai importante pentru Jobbik, a adăugat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu