„Robin Hood” al Spaniei a împrumutat  500.000 de euro de la bănci pe care a refuzat să-i returneze

Duran s-a folosit de sistemul capitalist pentru a lupta împotriva capitalismului. În 2006, el a început să se împrumute de la bănci, învăţând cum funcţionează sistemul, scrie policymic.com.

În 2008, Duran se împrumuta printr-o companie TV fantomă, distribuind aproape 500 de milioane de euro activiştilor anticapitalişti şi companiilor media care îi susţineau pe aceştia şi care aveau nevoie de echipamente.

Duran a fost arestat în 2009 după ce a făcut împrumuturi la 39 de bănci şi urma să facă opt ani de închisoare pentru faptele sale, însă a stat numai două luni după gratii.

În aşteptarea zilei în care trebuia să fie judecat la tribunal, Duran a decis să fugă în Februarie 2013 şi de atunci este căutat de autorităţi. Spaniolul spune că nu are niciun regret în privinţa faptelor săvârşite.

El spune că a furat fiindcă a vrut să ajute mişcările anticapitaliste care veneau cu alternative la sistemul actual, însă duceu lipsă de fonduri şi posibilităţi de comunicare, în timp ce creşterea economică dinainte de colapsul financiar se baza pe un sistem care crea bani din nimic.

Un alt Robin Hood spaniol este Juan Manuel Sanchez Gordillo, care a creat ceea ce unii numesc o utopie comunistă într-un orăşel populat în mare parte de muncitori imigranţi. Marinaleda are doar 2.700 de locuitori, iar Gordillo nu a fost aretsat pentru micul său experiment social fiindcă are imunitate ca membru al parlamentului regional.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Orban chiar este un om modest. Două momente

2 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

3 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

4 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb