Rusia a impus restricții de viză ca răspuns la sancțiunile UE (sursă din MAE de la Moscova)

Rusia a impus restricții de viză ca răspuns la sancțiunile UE (sursă din MAE de la Moscova)

Restricțiile privind intrarea în Rusia pentru reprezentanții unor țări din UE au fost introduse doar ca răspuns la acțiunile Uniunii Europene, a declarat sâmbătă o sursă din conducerea Ministerului rus al Afacerilor Externe, citată de agenția RIA Novosti, în ediția rusă online.

"Răspunsul la cererile unor țări europene de a explica de ce tocmai aceste persoane au fost înscrise pe lista celor cărora li s-a refuzat intrarea în Rusia este simplu — acest lucru s-a făcut ca răspuns la o campanie de sancțiuni dezlănțuită împotriva Rusiei de unele state membre ale UE, în frunte cu Germania", a comentat această sursă informațiile că unele capitale europene au cerut Moscovei explicații asupra alcătuirii acestei liste negre.

Documentul transmis anterior de Ministerul rus de Externe reprezentanței Uniunii Europene la Moscova conține 89 de nume, inclusiv 20 de actuali și 10 foști membri ai Parlamentului European, șefi actuali și foști ai serviciilor de informații din Marea Britanie și statele baltice, un număr de comandanți militari britanici, germani, polonezi și estoni, precum și șeful adjunct al companiei de stat din România "Transgaz", amintește RIA Novosti.

Lista include 17 reprezentanți din 27 de țări ale Uniunii Europene. A cincea parte din listă este ocupată de reprezentanți ai Poloniei (18 nume), urmați de Marea Britanie (9), Suedia, Estonia (8), Germania, Lituania (7), Letonia și România (5). Lista nu include reprezentanți ai Austriei, Ungariei, Irlandei, Ciprului, Portugaliei, Slovaciei, Sloveniei, Croației, Luxemburgului și Maltei, adaugă RIA Novosti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?