Rusia, mesaj prietenos după alegerea lui Iohannis

Rusia, mesaj prietenos după alegerea lui Iohannis

Rusia și-a exprimat joi speranța că după alegerea noului președinte al României, Klaus Iohannis, cele două state vor înregistra o ''schimbare majoră'' în relațiile lor după pauza cauzată de ''criticile Bucureștiului față de politica Moscovei'' legată de conflictul ucrainean, dar și de alte probleme internaționale, informează agenția de presă rusă TASS.


''Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră și se va depăși pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autoritățile române, criticând poziția Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar și al altor probleme internaționale'', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici.

Diplomatul rus a subliniat că noul președinte al României, Klaus Iohannis, a obținut peste 54% din voturi, ceea ce, a adăugat el, demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare din partea electoratului. ''Respectăm această alegere și sperăm foarte mult că noul președinte și noua componență a guvernului vor promova o politică menită să asigure dezvoltarea în continuare a cooperării noastre bilaterale într-o serie de domenii'', a mai declarat Aleksandr Lukașevici.

El a adăugat că Rusia ''este întotdeauna deschisă pentru discuții sincere și pentru colaborare cu țările vecine, dacă aceasta este construită pe principii de respect reciproc și neamestec în afacerile interne''.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria