Serbia: Aproximativ 29.000 de refugiați au trecut pe la centrul de primire din Kanjiza în ultimele trei săptămâni

Serbia: Aproximativ 29.000 de refugiați au trecut pe la centrul de primire din Kanjiza în ultimele trei săptămâni

Aproximativ 29.000 de refugiați au trecut în ultimele trei săptâmâni pe la centrul de primire din localitatea sârbă Kanjiza, situată la granița cu Ungaria, potrivit unui reprezentant local, relatează joi agenția Tanjug. Președintele adunării municipale din Kanjiza, Robert Lacko, a declarat la Radio-Televiziunea Sârbă (RTS) că în centrul de primire din localitatea sa sosesc zilnic între 1.700 și 1.800 de persoane și că numărul lor este constant, nefiind influențat de ultimele evoluții ale situației din Budapesta.

''Când un aflux mai mare de imigranți a sosit lunea trecută din Presevo (localitate sârbă la granița cu Macedonia), am avut 3.500 de persoane în timpul nopții și apoi 2.500. În ultimele trei-patru săptămâni, numărul a variat între 1.500 și 1.800'' de imigranți, a afirmat Lacko.

Potrivit declarațiilor reprezentantului sârb, centrul de primire din Kanjiza nu duce lipsă de alimente și de medicamente, dar a avertizat că el nu va putea fi operațional pe timp de iarnă, deoarece nu există un sistem de încălzire în corturi. Unii refugiați au început deja să aprindă focul în corturi, ceea ce este periculos, a mai spus Lacko. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia