Sistemul de securitate pentru e-mailuri neclasificate al diplomaţiei SUA, spart de hackeri

Sistemul de securitate pentru e-mailuri neclasificate al diplomaţiei SUA, spart de hackeri

Departamentul de Stat american a fost nevoit să-şi deconecteze în weekend reţeaua informatică neconfidenţială, în urma unor suspiciuni cu privire la un atac al unor hackeri, scrie presa americană.

Departamentul a invocat vineri o operaţiune de mentenanţă "de rutină" la principala sa reţea neconfidenţială, afectând traficul e-mailurilor şi accesul pe site-uri publice.

Însă potrivit unor informaţii de presă publicate duminică seara, un hacker este suspectat că a spart anumite bariere de securitate ale sistemului care gestionează e-mailuri neclasificate.

Potrivit unui oficial de rang înalt citat de ziarul The Washington Post (WP), s-a constatat o "activitate îngrijorătoare", dar niciunul dintre sistemele confidenţiale nu a fost atins.

În cazul în care va fi confirmat, acest atac informatic vizând Departamentul de Stat va fi ultimul dintr-o serie de atacuri cibernetice contra unor organisme publice americane.

Săptămâna trecută, Poşta americană (USPS) a anunţat că hackeri au furat informaţii despre angajaţii săi şi anumiţi clienţi.

Până la 800.000 de persoane remunerate de Poşta americană, inclusiv subcontractori, ar putea să fi fost afectaţi de atac, potrivit unui purtător de cuvânt al comapniei publice.

Hackerii ar fi pătruns în sistemul de plată al birourilor de poştă online, ceea ce ar implica şi clienţi, potrivit USPS. FBI a anunţat că a deschis o anchetă.

Casa Albă a făcut şi ea, luna trecută, obiectul unei "pătrunderi" în reţeaua informatică neconfidenţială.

Potrivit WP, la orgine s-ar afla hackeri ruşi.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...