Soția lui Bute a mers să discute cu poliția după accidentul produs la un imobil al pugilistului din Montreal

Soția lui Bute a mers să discute cu poliția după accidentul produs la un imobil al pugilistului din Montreal

Autoritățile canadiene fac cercetări pentru a stabili cauzele accidentului în care doi bărbați și-au pierdut viața, iar altul a fost rănit după ce au căzut în urma ruperii balustradei unui balcon într-un imobil de locuințe din Montreal care îi aparține pugilistului român Lucian Bute, informează presa din Canada. În acest scop, soția boxerului a mers să discute cu poliția canadiană, informează ici.radio-canada.ca și www.tvanouvelles.ca

Doi bărbați au murit și al treilea este în stare critică după ce au căzut de la balcon când balustrada de susținere s-a rupt. Accidentul a avut loc în noaptea de 5 spre 6 decembrie.

"Știm că balustrada a cedat, dar nu sunt clare circumstanțele în care acest lucru s-a întâmplat", a declarat André Leclerc, purtătorul de cuvânt al Departamentului de poliție al orașului Montreal, citat de www.tvanouvelles.ca.

Anchetatorii poliției Montreal au început să interogheze și martori. Potrivit informațiilor obținute de la vecini, o petrecere ar fi avut loc în apartament. Ancheta va permite să se stabilească dacă a avut loc o altercație înainte de accident, dar presupunerea actuală este că rampa pur și simplu a cedat sub greutatea oamenilor.

"Toate balustradele au multă rugină", a spus un angajat al autorităților locale.

"Aproximativ la ora 02.00 noaptea, am auzit trei zgomote puternice, ca și cum ceva cădea", a povestit o femeie care locuiește la etajul superior.

Zona a fost izolată, iar rampa de metal, lungă de mai mai mulți metri, a fost îndepărtată.

Imobilul respectiv, situat în arondismentul Lachine, este în stare bună, dar clădirile din sector, aproximativ 25, sunt vechi, fiind construite în anii '60. Directorul de planificare urbană din Lachine, Michel Séguin, care s-a deplasat la locul accidentului, a estimat că "problema pare a fi ancorele de la balustradă".

Coordonatorul Comitetului de locuințe din Lachine-Lasalle, Daniel Chainey, a declarat că nu a avut solicitări sau interacțiuni în legătură cu acest imobil. Ultima plângere depusă la Comitetul de locuințe de la un locatar al acestuia datează din 2011 și viza o creștere a chiriei.

Înainte de a trece sub administrarea Montrealului, în 2002, inspecția construcțiilor din Lachine depindea de pompieri și nu existau reglementări privind salubritatea, întreținerea și securitatea locuințelor. Singura reglementare se referea la securitatea privind incendiile, care era aplicată de către departamentul de pompieri, a declarat Chainey.

În prezent, există un singur inspector municipal pentru Lachine, post creat în 2007, a adăugat acesta.

Primarul arondismentului, Claude Dauphin, care a vizitat și el locul dramei, a declarat că va face o inspecție a tuturor clădirilor de locuințe din sector, pentru a se asigura că o astfel de tragedie nu se va mai repeta.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”