SUA: Cererile pentru ajutoare de șomaj, la cel mai scăzut nivel din 1973

SUA: Cererile pentru ajutoare de șomaj, la cel mai scăzut nivel din 1973

Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută noi cereri pentru ajutoare de șomaj a scăzut până la cel mai redus nivel din 1973, fiind un nou semnal pozitiv în ceea ce privește situația de pe piața muncii din SUA, transmite Reuters.

Departamentul Muncii din SUA a anunțat joi că săptămâna trecută cererile de ajutoare de șomaj au scăzut cu 26.000, până la 255.000, cel mai redus nivel înregistrat din noiembrie 1973. Scăderea depășește cu mult estimările analiștilor intervievați de Reuters, care se așteptau să scadă până la 260.000.

Media ultimelor patru săptămâni în ceea ce privește numărul de solicitări, considerată un indicator mai elocvent al tendinței pieței muncii, a scăzut cu 4.000, până la 278.500 cereri.

Datele referitoare la scăderea noilor cereri pentru ajutoare de șomaj vin să întărească opiniile referitoare la îmbunătățirea situației pe piața muncii. Rata șomajului în SUA a scăzut cu 0,2 puncte procentuale în luna iunie, până la 5,3%, cel mai redus nivel din aprilie 2008. Departamentul american al Muncii a informat că un număr de aproximativ 223.000 de noi locuri de muncă au fost create în luna iunie, sub estimările analiștilor, care se așteptau să fie create 230.000 de locuri de muncă.

Rezerva Federală a SUA (Fed) urmărește cu atenție semnalele de pe piața muncii pentru a decide momentul în care va începe să majoreze dobânda de politică monetară.

Începând din luna decembrie 2008, Fed a menținut dobânda de politică monetară la un nivel apropiat de zero pentru a susține economia. Majorarea dobânzii de referință a Fed va duce la creșterea dobânzilor pentru credite. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Zvon...

5 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată