SUA: Piratarea datelor personale aparținând unui număr de 4 milioane de angajați federali

SUA: Piratarea datelor personale aparținând unui număr de 4 milioane de angajați federali

Guvernul Statelor Unite a anunțat joi că a detectat piratarea informatică a datelor personale aparținând unui număr de patru milioane de angajați federali care, potrivit Washington Post, ar fi fost comisă de chinezi, informează AFP și Reuters.

Această "intruziune cibernetică" a fost detectată în aprilie 2015 de Office of Personnel Management (OPM), care colectează informațiile angajaților federali, gestionează personalul guvernului și atribuie acreditările membrilor săi.

Ea ar fi fost comisă în decembrie de hackeri chinezi, potrivit Washington Post, care a aflat de la responsabili americani sub acoperirea anonimatului. Aceasta ar fi a doua piraterie informatică majoră vizând această agenție comisă de China.

Într-un comunicat, OPM afirmă că datele personale aparținând unui număr de 4 milioane de actuali și foști angajați ai guvernului ar fi compromise.

Agenția a recurs la noi instrumente informatice în ultimele luni care i-au permis să detecteze acest atac la patru luni de la lansarea sa.

FBI a declarat într-un scurt comunicat că investighează problema și "va lua în serios orice atac potențial împotriva sistemelor din sectoarele public și privat". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…