SUA: Republicanul Ted Cruz își confirmă oficial, luni, candidatura pentru prezidențialele din 2016

SUA: Republicanul Ted Cruz își confirmă oficial, luni, candidatura pentru prezidențialele din 2016

Senatorul republican de Texas Ted Cruz, figură marcantă a curentului ultraconservator Tea Party, urmează să își oficializeze luni candidatura pentru prezidențialele americane din 2016, a făcut cunoscut un membru din echipa sa de consilieri, citat de AFP.

Ted Cruz este așteptat să facă acest anunț cu prilejul unei ceremonii la Liberty University din Virgina (instituție particulară de învățământ ultraconservatoare și creștină), a adăugat sursa respectivă, confirmând informații apărute în jurnalul Houston Chronicle.

În vârstă de 44 de ani, senatorul conservator, născut la Calgary în Canada, va fi astfel primul candidat republican care se lansează în cursa pentru primarele din 2016, devansându-l pe Jeb Bush, candidat neoficial la Casa Albă, și alte figuri ale dreptei americane.

Consilierii săi au adăugat că Ted Cruz speră să strângă între 40 și 50 de milioane de dolari pentru campania sa.

Excelent orator și avocat renumit al cauzelor conservatoare, în special în fața Curții Supreme în numele statului Texas, el intenționează să se axeze în campanie, potrivit Houston Chronicle, pe temele obișnuite ale Tea Party, ca un "conservator decomplexat".

Luna trecută, senatorul a recunoscut că "2016 pare să fie o cursă disputată", din cauză că sunt deja numeroși potențiali candidați pentru a reprezenta dreapta la prezidențiale.

În afară de fostul guvernator al Floridei Jeb Bush, Rand Paul, Marco Rubio sau Chris Christie și-au făcut cunoscute intențiile până în prezent.

Ted Cruz este un adversar înverșunat al președintelui Barack Obama și al democraților și, de altfel, el a început să îi critice pe posibilii candidați democrați pentru 2016. Recent, el a declarat că fostul secretar de stat Hillary Clinton "întruchipează corupția de la Washington".

De asemenea, el se opune legii asupra imigrației, dorită de președintele Obama, care intenționează să regularizeze situația a cinci milioane de imigranți fără acte, afirmând că aceasta este o "amnistie ilegală".

Un sondaj neoficial realizat în februarie cu ocazia CPAC, reuniunea anuală a aripii de dreapta a Partidului Republican, l-a plasat pe poziția a treia în cursa pentru prezidențiale, după senatorul de Kentucky Rand Paul și guvernatorul statului Wisconsin, Scott Walker.

La acea dată, Jeb Bush, frate și fiu de foști președinți, se situa abia pe locul al cincilea.

Cu toate acestea, anumite luări de poziție la adresa liderilor partidului său i-au atras în mai multe rânduri critici din partea acestora.

Senatorul John McCain, candidatul republican la prezidențialele din 2008, i-a apostrofat în public pe Ted Cruz și pe alți doi membri ai Tea Party, spunând despre ei că sunt "păsări țicnite ale dreptei".

Afirmații care nu par să-l fi atins pe Ted Cruz. "Nu muncesc pentru șefii de la Washington. Muncesc pentru oamenii din Texas. Și mă bat pentru ei", a dat el asigurări în 2013. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Zvonuri...

3 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

4 Așa o fi?

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public