Tătarii din Crimeea care nu acceptă să devină cetăţeni ruşi sunt concediaţi, denunţă liderul minorităţii

„În Crimeea, situaţia este deplorabilă. Poliţia verifică la fiecare pas documentele. Oamenii nu ştiu ce să mai creadă. Tătarii care refuză să devină cetăţeni ruşi sunt concediaţi şi li se spune că nu vor mai putea fi angajaţi”, a declarat Mustafa Djemilev.

Liderul minorităţii tătare din Crimeea a mai precizat că populaţia pe care o reprezintă pierde şi dreptul de proprietate asupra bunurilor lor.

Tătarii din peninsula Crimeea s-au opus organizării referendumului din 16 martie privind aderarea acestei regiuni la Federaţia Rusă. Cu toate acestea, reprezentanţii minorităţii tătare au anunţat că sunt în favoarea dobândirii unei autonomii pe propriul său teritoriu istoric.

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Stalin a ordonat deportarea tătarilor din Crimeea către regiuni din Asia Centrală. Jumătate din minoritatea tătara de atunci murise pe drum. Ulterior, tătarii s-au confruntat cu o interdicţie de a se întoarce în Crimeea până la sfârşitul anilor 1980. De atunci, relaţiile minorităţii tătare cu Federaţia Rusă sunt extrem de slabe.

În prezent, aproximativ 12 % din populaţia peninsulei Crimeea (circa 300.000 de persoane) este reprezentată de minoritatea tătară.

În estul Ucrainei, militanţii pro-ruşi au denunţat acordul semnat la Geneva, precizând că el nu a fost realizat în numele lor. Liderul grupurilor separatiste a anunţat că activiştii nu vor părăsi sediile clădirilor guvernamentale până când guvernul interimar de la Kiev nu va demisiona.


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

5 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…