Tiruri intense de artilerie la Donețk după două zile de acalmie

Tiruri intense de artilerie la Donețk după două zile de acalmie

Tiruri susținute de artilerie se auzeau luni dimineață la Donețk, orașul bastion al separatiștilor proruși din estul Ucrainei, marcând astfel reluarea luptelor după două zile de relativă acalmie, transmite France Presse.

Reporterii acestei agenții aflați la fața locului relatează că, la începutul dimineții, au auzit circa 30 de salve de lansatoare multiple de rachete 'Grad' într-un cartier situat în apropierea aeroportului din Donețk, un important obiectiv strategic intens disputat între armata ucraineană și insurgenții proruși.

Acalmia din timpul weekendului a coincis cu alegerile legislative anticipate din Ucraina, scrutin care însă nu s-a putut desfășura și în teritoriile controlate de separatiștii ce doresc să organizeze propriile lor alegeri duminică în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk.

Potrivit unor localnici, bombardamentele de la Donețk au început în timpul nopții. Ei afirmă că atacul a fost lansat de rebelii proruși și acum așteaptă riposta trupelor ucrainene.

După semnarea armistițiului de pe 5 septembrie, consolidat printr-un memorandum încheiat pe 19 septembrie, armata ucraineană și separatiștii proruși s-au acuzat reciproc de mai multe ori că au încălcat încetarea focului. Pe de altă parte, liderul autoproclamatei republici populare Donețk, Alexandr Zaharcenko, a amenințat joi că trupele sale vor recupera prin forță zonele pierdute în regiunea Donețk.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia