Turcia dezminte că a semnat un acord cu SUA pentru a permite utilizarea bazelor sale în lupta împotriva SI

Turcia dezminte că a semnat un acord cu SUA pentru a permite utilizarea bazelor sale în lupta împotriva SI

Turcia nu a semnat un 'acord nou' cu Statele Unite ale Americii pentru a permite accesul la bazele sale avioanelor coaliției internaționale care lansează lovituri împotriva jihadiștilor Statului Islamic (SI) în Siria și Irak, a declarat o sursă guvernamentală turcă, informează AFP.

Foto: (c) Mert Macit/ XINHUA ARHIVA

Duminică, un oficial american sub rezerva anonimatului, a afirmat că guvernul de la Ankara, care refuză să intervină militar împotriva grupării Statul Islamic, a autorizat armata americană să folosească bazele sale aeriene.

'Nu există un acord nou cu Statele Unite ale Americii în legătură cu (baza aeriană turcă de la) Incirlik', a declarat oficialul turc, sub rezerva anonimatului.

'Poziția noastră este clară, nu există niciun acord nou', a insistat sursa guvernamentală, amintind că acordul actual dintre Turcia și SUA nu autorizează accesul armatei americane la baza de la Incirlik, situată în apropiere de Adana (sud), decât pentru misiuni logistice și umanitare.

'Negocierile continuă pe baza condițiilor impuse deja de Turcia', a mai spus sursa citată.

Turcia refuză pentru moment să se alăture coaliției militare internaționale condusă de Statele Unite, motivând că atacurile aeriene împotriva jihadiștilor ar putea consolida tabăra președintelui sirian Bashar al-Assad.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Tudor Martalogu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...