Un politician ia în considerare o taxă pentru străinii care vor să lucreze în Elveţia

Politicianul elveţian Christoph Blocher (UDC, dreapta populistă), aflat la originea votului istoric din 9 februarie pentru limitarea imigraţiei, este pregătit să ia în considerare instaurarea unei taxe pentru străinii care vin să lucreze în Elveţia.

Într-un interviu publicat duminică de săptămânalul SonntagsZeitung, Christoph Blocher s-a declarat pregătit să studieze o propunere în acest sens făcută de un profesor de economie din Fribourg, René Eichenberger.

"Modelul promovat de profesorul Eichenberger merită să fie studiat", a declarat el.

Conform acestui profesor, dacă Elveţia i-ar taxa pe angajatorii care recrutează străini, dar şi pe imigranţi, imigraţia s-ar reduce în mod drastic în ţară.

În acest mod, străinii care plătesc ar putea veni liber în Elveţia, iar o asemenea legislaţie nu ar reprezenta o discriminare, potrivit profesorului de economie.

Această soluţie ar evita problemele cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte libera circulaţie garantată prin acordul bilateral semnat de Elveţia şi UE.

De fapt, această soluţie prezintă avantajul că ar face inutile contingentele de imigranţi, criticate de autorităţile europene.

Aceste contingente, prevăzute în textul aprobat în februarie de elveţieni şi care trebuie să intre în vigoare în doi ani şi jumătate, au ca obiectiv să "pună capăt imigraţiei masive" în ţară.

Conform lui Blocher, însă, pentru moment nu există nici o alternativă "serioasă" la sistemul de contingente.

Atrase de prosperitatea din Elveţia, aproximativ 80.000 de persoane, majoritatea din Uniunea Europeană, se instalează anual în Elveţia, în baza Acordului de liberă circulaţie.

Acest aflux masiv a fost denunţat de UDC, principalul partid politic din Elveţia, care s-a aflat la originea votului din 9 februarie.

Elveţienii vor fi din nou chemaţi să se pronunţe pe tema imigraţiei, la un referendum din 30 noiembrie.

Un colectiv din care fac parte militanţi ecologişti a lansat o iniţiativă populară denumită "Stop suprapopulării - Da conservării durabile a resurselor naturale".

În numele unei creşteri durabile, aceşti militanţi, denunţaţi de toate partidele politice, vor să limiteze creşterea anuală a populaţiei Elveţiei din cauza imigraţiei la 0,2 la sută în medie.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

4 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

5 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios