UPDATE China: Șapte morți în explozia de la Tianjin (Cotidianul Poporului)

UPDATE China: Șapte morți în explozia de la Tianjin (Cotidianul Poporului)

O enormă explozie produsă miercuri seară într-un depozit de produse inflamabile din orașul-port Tianjin, situat în nordul Chinei, a făcut șapte morți, a anunțat joi Cotidianul Poporului, organul oficial chinez, citat de AFP.

Pe site-ul său, jurnalul a explicat că persoanele și-au pierdut viața când o încărcătură de explozivi a luat foc în depozitul unde erau stocate. Conform presei locale, s-au înregistrat, de asemenea, cel puțin 300 de răniți.

Potrivit imaginilor difuzate la televiziunea de stat CCTV, o minge de foc și coloane de flăcări au țâșnit în sus, luminând cerul și aruncând nori de praf la zeci de metri în aer.

Între 300 și 400 de persoane rănite au fost transportate la un spital, conform ziarului "Beijing News", în timp ce un angajat de la un alt spital, citat de același jurnal, a anunțat că un număr tot mai mare de răniți sunt aduși la urgență.

Potrivit mass-media locale, incendiul a fost cauzat de explozia care este sub control în prezent, însă doi pompieri sunt dați dispăruți.

China: O explozie uriașă în orașul Tianjin din nordul țării (Xinhua)

O puternică explozie a zguduit orașul-port Tianjin din nordul Chinei, a anunțat miercuri agenția oficială de presă Xinhua fără să ofere informații despre cauzele exploziei sau numărul eventualelor victime, scrie AFP.

Potrivit Xinhua, explozia a avut loc în jurul orei 23.30 (16.30 GMT) când a fost auzit un zgomot asurzitor, iar flăcările au luminat cerul, ridicând nori de praf la zeci de metri în aer. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?