UPDATE Sute de persoane, date dispărute după naufragiul unei ambarcațiuni cu imigranți în largul Libiei

Câteva sute de persoane erau date dispărute miercuri după-amiază în largul Libiei după naufragiul unui vas de pescuit supraîncărcat cu imigranți la bord, a anunțat Garda de coastă italiană, relatează AFP. În timp ce Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a anunțat marți că peste 2.000 de imigranți au murit în acest an în Marea Mediterană, acest nou naufragiu ar putea fi cel mai grav după cel care a costat viața a circa 800 de persoane în luna aprilie.

Federico Fossi, purtătorul de cuvânt în Italia al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), a declarat că la bordul vasului de pescuit s-ar fi aflat peste 600 de persoane, dintre care 250 au fost salvate și 16 au fost găsite moarte, conform primului bilanț al tragediei.

Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcațiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineții și apoi a naufragiat. Ambarcațiunea de salvare Dignity a asociației Medici fără Frontiere (MSF) s-a aflat în zona naufragiului pentru a oferi asistență, împreună cu alte trei vase, relatează Times of Malta. Potrivit postului SkyNews24, în operațiunea de salvare au fost implicate nave irlandeze și italiene. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

4 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

5 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…