UPDATE Sute de persoane, date dispărute după naufragiul unei ambarcațiuni cu imigranți în largul Libiei

UPDATE Sute de persoane, date dispărute după naufragiul unei ambarcațiuni cu imigranți în largul Libiei

Câteva sute de persoane erau date dispărute miercuri după-amiază în largul Libiei după naufragiul unui vas de pescuit supraîncărcat cu imigranți la bord, a anunțat Garda de coastă italiană, relatează AFP. În timp ce Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a anunțat marți că peste 2.000 de imigranți au murit în acest an în Marea Mediterană, acest nou naufragiu ar putea fi cel mai grav după cel care a costat viața a circa 800 de persoane în luna aprilie.

Federico Fossi, purtătorul de cuvânt în Italia al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), a declarat că la bordul vasului de pescuit s-ar fi aflat peste 600 de persoane, dintre care 250 au fost salvate și 16 au fost găsite moarte, conform primului bilanț al tragediei.

Potrivit Gărzii de coastă italiene, ambarcațiunea a lansat un apel SOS în cursul dimineții și apoi a naufragiat. Ambarcațiunea de salvare Dignity a asociației Medici fără Frontiere (MSF) s-a aflat în zona naufragiului pentru a oferi asistență, împreună cu alte trei vase, relatează Times of Malta. Potrivit postului SkyNews24, în operațiunea de salvare au fost implicate nave irlandeze și italiene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Ionuț Nasleu, fostul șef al Piețelor din Timișoara, a fost reținut pe aeroportul Otopeni