Prostituatele din Brazilia, cuprinse de febra fotbalului

Prostituatele din Brazilia, cuprinse de febra fotbalului

Febra fotbalului le-a cuprins şi pe prostituatele din Brazilia zilele acestea. Campionatul Mondial a fost pentru ele un prilej perfect să protesteze împotriva exploatării femeilor, iar metoda găsită a fost în ton cu evenimentul sportiv în desfăşurare: un meci de fotbal.

Femeile au făcut echipă cu membrele unei organizaţii creştine evanghelice americane, aflate în vizită în Brazilia. Împreună, ele au înfruntat o echipă universitară locală.

Meciul, disputat sub sloganul ”Lupta noastră este pentru drepturi”, a avut loc pe o mică stradă din Belo Horizonte, unul dintre oraşele-gazdă ale Cupei Mondiale 2014.

Strada a fost pictată cu această ocazie în verde, pe post de porţi au folosit conuri de semnalizare rutieră, iar jucătoarele au purtat echipamente în culorile Braziliei.

”Toată lumea ar trebui să aibă aceleaşi drepturi. Nu putem fi discriminate doar pentru că suntem lucrătoare sexuale. În sfârşit, distrugem prejudecăţile”, a declarat pentru AFP Patricia Bonges, una dintre jucătoare. Jenny Jack, o coechipieră din organizaţia creştină americană, a acceptat provocarea pentru a demonstra că ”trebuie să iubeşti oamenii fără a-i judeca şi fără a încerca să-i schimbi”.

Prostituatele braziliene au pierdut meciul, dar acest lucru nu le-a împiedicat să se îmbrăţişeze la final cu jucătoarele din echipa adversă. Jocul a fost organizat de Asociaţia Prostituatelor din Minas Gerais, statul din care face parte Belo Horizonte.

Aceeaşi organizaţie a ajutat în jur de 80.000 de prostituate să se pregătească pentru Cupa Mondială, oferindu-le cursuri gratuite de engleză într-un mall.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...