Actriţa Joan Rivers a murit joi, la vârsta de 81 de ani

Actriţa Joan Rivers a murit joi, la vârsta de 81 de ani

Actriţa Joan Rivers, care a suferit un stop cardiorespirator săptămâna trecută, a murit joi, la vârsta de 81 de ani, într-un spital din New York, a anunţat fiica acesteia, Melissa Rivers, citată de Reuters.

Actriţa Joan Rivers (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu mare tristeţe anunţ decesul mamei mele, Joan Rivers. A murit liniştită, la ora 1.17 p.m. (ora locală), înconjurată de familie şi prieteni", a spus Melissa Rivers.

Joi dimineaţă, fiica actriţei anunţa că Joan Rivers este "cazată confortabil" într-un salon privat al Mount Sinai Hospital din New York. Actriţa fusese conectată la aparatele de ventilaţie asistată, după ce a suferit un stop cardiorespirator în timpul unei intervenţii la nivelul coardelor vocale, la clinica Yorkville Endoscopy din New York, pe 28 august.

Anterior, după stopul cardiorespirator suferit, Rivers a stat în comă indusă timp de mai multe zile. Medicii începuseră deja evaluarea stării creierului vedetei, pentru a vedea cât de afectat este de stopul cardiorespirator suferit. "Există o îngrijorare reală legată de faptul că regiunea din creier care controlează funcţiile motorii ar putea să fie afectată, ceea ce înseamnă că (Joan Rivers, n.r.) va rămâne fie în stare vegetativă, fie într-un cărucior cu rotile", a declarat o sursă apropiată familiei pentru NY Daily News.

Joan Rivers, una dintre prezentatoarele emisiunii TV "Fashion Police", de pe postul E!, a părut într-o stare de spirit foarte bună cu o seară înainte de acea intervenţie chirurgicală şi a făcut mai multe glume, inclusiv unele despre moarte, în timpul unui show de comedie organizat la Laurie Beechman Theatre.

"Am 81 de ani - şi aş putea muri în orice moment. Aş putea să mă prăbuşesc chiar aici şi voi veţi putea să spuneţi: «Am fost acolo!»", a glumit artista americană.

Joan Rivers este considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei. A devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen şi George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simţit niciodată ca şi cum ar fi fost parte a "clicii lor".

În 1983, aceasta a obţinut una dintre cele mai râvnite poziţii din industrie, după ce gazda emisiunii "The Tonight Show" Johnny Carson a numit-o invitat special permanent.

Stilul său direct, acid şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar în ultimii ani a devenit o acidă critică de modă, cu ţinta asupra vedetelor de la Hollywood.

"Marea bucurie a mamei mele era să-i facă pe oameni să râdă. Deşi este un lucru dificil acum (de făcut oamenii să râdă, n.r.), ştiu că dorinţa sa ultimă a fost să ne întoarcem la râsete cât mai curând", a mai spus Melissa Rivers, după anunţul veştii privind moartea mamei sale.

Joan Alexandra Rosenberg (născută Molinsky, pe 8 iunie 1933), cu numele de scenă Joan Rivers, a avut o bogată carieră în televiziune, fiind actriţă, scenaristă, artistă de stand up comedy, producătoare şi gazdă a unor emisiuni TV de succes. Printre producţiile de televiziune în care a apărut se numără şi "Joan & Melissa: Joan Knows Best?", alături de fiica sa, Melissa.

De asemenea, a scris 12 cărţi de memorii şi umoristice, devenite bestselleruri.

De-a lungul carierei sale, Joan Rivers a primit opt nominalizări la premiile Daytime Emmy, fiind recompensată cu un astfel de trofeu în 1990, pentru "The Joan Rivers Show". Totodată, în 2010, vedeta a primit un premiu din partea Alliance of Women Film Journalists din Statele Unite ale Americii. În 1989, Joan Rivers a primit o stea pe Walk of Fame.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!