Anca Mitran, numită la conducerea CNC

Anca Mitran, numită la conducerea CNC

Anca Mitran, director al Arhivei Naţionale de Film (ANF), va exercita funcţia de director general interimar al CNC până pe 31 decembrie 2014. Ea a fost suspendată din funcţia de director al ANF pe perioada în care va fi director general al Centrului Naţional al Cinematografiei, aceasta putând să îşi reia atribuţiile de director al Arhivei Naţionale de Filme la încheierea mandatului de director general interimar al CNC.

În luna mai 2013, Mihai Ioan Kogălniceanu a fost numit director general interimar al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), în locul lui Eugen Şerbănescu. În luna aprilie 2013, acesta fusese numit la conducerea consulatului din Bologna, în locul lui Eugen Pineta. Şerbănescu a ocupat funcţia de director general al CNC din 2006, după ce a câştigat un concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Anca Mitran a devenit director al Arhivei Naţionale de Filme - Cinemateca Română în anul 1997 şi este profesor universitar doctor la Catedra de Imagine de Film şi Televiziune din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L.Caragiale" (UNATC) din Bucureşti. Şi-a început cariera în cinematografie în anul 1989, la Studioul Cinematografic Buftea. Este doctor în inginerie chimică din anul 1997 şi doctor în estetica filmului din anul 2010.

În cei 25 de ani de activitate în cinematografie, a publicat studii, articole şi cărţi în domeniul restaurării patrimoniului cinematografic şi a obţinut premii şi distincţii pentru activitatea desfăşurată. De asemenea, a organizat numeroase festivaluri de film, evenimente şi gale cinematografice în România şi în străinătate şi a fost membru în juriile mai multor evenimente de profil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…