BIOGRAFIE: Elizabeth a II-a petrecea în copilărie ore în şir pe scaun, fără să se mişte,în schimbul unui biscuit

BIOGRAFIE: Elizabeth a II-a petrecea în copilărie ore în şir pe scaun, fără să se mişte,în schimbul unui biscuit

Regina Elizabeth a II-a a avut în copilărie o guvernantă extrem de severă care o obliga să petreacă ore în şir rămânând aşezată pe scaun, fără să se mişte, în schimbul unui simplu biscuit, afirmă autoarea unei noi biografii a suveranei britanice.

BIOGRAFIE: Elizabeth a II-a petrecea în copilărie ore în şir pe scaun,fără să se mişte,în schimbul unui biscuit (Imagine: Mediafax Foto)

"În Marea Britanie, reginele nu sunt crescute ca prinţesele din poveşti. Elizabeth a II-a a fost «educată» pentru a-şi ţine rangul cum se cuvine, cu ajutorul unor metode din alte timpuri", se afirmă în debutul acestui articol publicat pe site-ul voici.fr.

Regina Elizabeth a II-a întruchipează întreaga măreţie a monarhiei britanice. Întotdeauna impecabilă, cu ţinute "la patru ace", Elizabeth a II-a nu se plânge niciodată şi suportă toate vitregiile sorţii cu un calm impasibil, câştigând astfel admiraţia britanicilor, dar şi a multor oameni din alte ţări ale lumii.

La vârsta de 89 de ani, suverana continuă să călătorească, să străbată planeta, asistând cu stoicism la ceremonii de protocol îndelungate şi la dineuri de stat ce par uneori interminabile.

Britanicii au aflat luni că această capacitate de rezistenţă remarcabilă nu este o consecinţă a personalităţii sale, care oricum este ieşită din comun, ci mai degrabă rodul unei educaţii ultra-rigide.

Ingrid Seward, editor-şef al revistei Majesty şi autoare a cărţii "The Queen’s Speech: An Inti­mate Portrait Of The Queen In Her Own", o biografie a reginei Elizabeth a II-a, care va fi publicată pe 27 august, dezvăluie în cartea sa mai multe detalii insolite din copilăria nu întotdeauna roz a celui mai cunoscut monarh din lume.

Potrivit tabloidului Daily Mail, care a preluat câteva fragmente din această biografie, tânăra Elizabeth o avea ca guvernantă pe o anumită Clara Knight, care considera că mica prinţesă trebuia să fie educată într-un mod dur şi că "răsfăţarea unui copil însemna ruinarea unui adult".

În consecinţă, Clara Knight a stabilit un program foarte strict, elaborat în cele mai mici detalii, pentru mica Elizabeth, care trebuia să se trezească în fiecare zi la ora 07.30 şi să meargă în fiecare seară la culcare la ora 19.15.

Guvernanta primea ordine directe nu de la mama prinţesei Elizabeth, ci de la bunica acesteia, regina Mary. Aceasta din urmă dorea ca nepoata ei să aibă o conduită ireproşabilă. "Învăţaţi-o pe această puştoaică să nu mai gesticuleze!", striga ea cu regularitate către guvernanta Clara Knight.

În acest fel Clara Knight a educat-o, zi după zi, pe Elizabeth a Angliei, obligând-o să rămână aşezată pe scaun timp de ore în şir şi perfect nemişcată. În schimbul acestui stoicism absolut, prinţesa Elizabeth primea un biscuit.

Elizabeth a II-a va deveni, în septembrie, monarhul cu cea mai îndelungată domnie din regatul britanic. Astfel, regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 89 de ani, va stabili pe 9 septembrie un nou record istoric, stabilit de regina Victoria, urmând să devină monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic. Stră-străbunica sa, regina Victoria, a petrecut pe tronul britanic 63 de ani, 7 luni şi 2 zile, înainte de a muri, pe 22 ianuarie 1901.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....