CRĂCIUN 2015: Cele mai interesante idei de aranjamente pentru masa de Crăciun - GALERIE FOTO

CRĂCIUN 2015: Cele mai interesante idei de aranjamente pentru masa de Crăciun - GALERIE FOTO

Masa de Crăciun reprezintă acel moment special din an în care se strâng împreună membrii familiei, rudele, cei mai apropiaţi prieteni şi povestesc la un pahar de fin fiert şi o felie de cozonac evenimentele importante din cursul anului.

Cele mai interesante idei aranjamente pentru masa de Crăciun (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Pentru ca atmosfera de la masa de Crăciun să fie una cu totul specială, trebuie să acorzi puţin mai multă atenţie aranjamentelor. Un cadru frumos decorat alături de nelipsitul brad va completa atmosfera de sărbătoare şi va da un iz special acestei zile atât de importante pentru fiecare dintre noi.

Iată câteva sfaturi pe care le poţi pune în aplicare ca totul să iasă perfect.

1. Alege o gamă de culori dominantă

Este important ca toate decoraţiile pe care le pui pe masa de Crăciun să se asorteze între ele şi să nu lase o senzaţie de neglijenţă. Înainte de a te apuca să aranjezi, hotărăşte-te asupra unei culori dominante şi uneia complementare. Spre exemplu roşu cu auriu sau argintiu, în funcţie de tacâmurile pe care le foloseşti.

2. Alege stilul/tema

Dacă vrei o masă tradiţională, atunci trebuie să ai în vedere ca în loc de clasicele şerveţele de hârtie să foloseşti ştergare ca cele din Maramureş. În acest caz va trebui să acorzi atenţie şi asupra meniului, sărmăluţele şi mămăliguţa în loc de pâine fiind alegerea cea mai inspirată.

În cazul în care vrei o masă elegantă, atunci ai grijă ca paharele şi tacâmurile să inspire rafinament şi bun gust. La fel se întâmplă şi în cazul meniului, nu mai poţi servi simpa friptură de porc, vei avea nevoie să cauţi o reţetă mai sofisticată.

3. Decoraţiunile

Nu este suficient ca doar bradul să fie împodobit, masa de Crăciun trebuie să primească acelaşi "tratament". Alege câteva globuri, în culori asortate temei, aranjează-le într-un bol din sticlă şi asezonează-l cu câteva crenguţe proaspete de brad. O altă idee este cea a aranjamentului unic din ramuri uscate. Le poţi decoji şi vopsi în alb, argintiu sau auriu şi astfel poţi obţine un aranjament inedit. Poţi folosi şi conuri de brad pentru aranjamentul de pe masă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?