Ministerul Culturii: Bustul lui Sergiu Nicolaescu şi cele ale soţilor Tătărăscu din Târgu-Jiu au fost amplasate ilegal

Ministerul Culturii: Bustul lui Sergiu Nicolaescu şi cele ale soţilor Tătărăscu din Târgu-Jiu au fost amplasate ilegal

Busturile lui Sergiu Nicolaescu şi cele ale soţilor Tătărăscu au fost amplasate ilegal în Târgu-Jiu şi "reprezintă în mod inadecvat şi lipsit de valoare artistică" personalităţi importante ale istoriei României, se arată într-un răspuns al Ministerului Culturii (MC), primit la solicitarea MEDIAFAX.

"În situaţia bustului Arethia Tătărăscu, documentaţia privind realizarea şi amplasarea acestuia în municipiul Târgu-Jiu, cu nr. 1182/ 03.12.2013, a fost transmisă ulterior amplasării şi inaugurării monumentului (octombrie 2013). Bustul Gh. Tătărăscu, lângă care s-a amplasat cel al Arethiei Tătărăscu, a fost amplasat tot ilegal în anul 2011, în condiţiile în care Legea nr. 120/2006 a monumentelor de for public este în vigoare din luna mai a anului 2006", spune Ministerul Culturii.

Totodată, în privinţa bustului lui Sergiu Nicolaescu, "documentaţia privind amplasarea acestuia a fost transmisă Ministerului Culturii cu trei zile înainte de inaugurare".

"În ambele cazuri, Ministerul Culturii, în baza analizei Comisiei Naţionale pentru Monumente de For Public, înfiinţată potrivit prevederilor legii menţionate, nu a putut aproba cele două monumente amplasate ilegal şi care reprezintă în mod inadecvat şi lipsit de valoare artistică două personalităţi importante ale istoriei acestei ţări", spune Ministerul Culturii.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...