Noi DEZVĂLUIRI despre legătura dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky - VIDEO

Noi DEZVĂLUIRI despre legătura dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky - VIDEO

Un raport guvernamental relevă că agenţii guvernamentali şi anchetatorii au avut o atitudine necorespunzătoare faţă de Monica Lewinsky atunci când au abordat-o pe fosta stagiară de la Casa Albă, în ianuarie 1998, în încercarea de a o determina să coopereze în ancheta referitoare la preşedintele american Bill Clinton.

Monica Lewinsky (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raportul arată că, deşi “niciun avocat implicat în discuţiile cu Monica Lewinsky nu s-a purtat urât”, întâlnirea cu fosta stagiară “putea fi gestionată mai bine”, relatează CNN.

Raportul se concentrează pe ceea ce s-a întâmplat după ce agenţiii FBI şi procurorii independenţi, care anchetau cazul Clinton în acel moment, au contactat-o pe Monica Lewinsky la un restaurant, mutând apoi discuţiile cu aceasta într-o cameră a unui hotel din apropiere.

Procuratura independentă (înfiinţată de Congres după scandalul Watergate), condusă de Kenneth Starr, efectua cercetări în cazul lui Clinton în legătură cu mai multe chestiuni, inclusiv relaţiile extraconjugale cu Lewinsky.

“Procurorul Michael Emmick a înştiinţat-o pe Lewinsky de mărturia sa falsă şi celelalte infracţiuni comise în cazul Jones”, potrivit raportului. “Emmick i-a spus fostei stagiare că riscă mai multe capete de acuzare, dar dacă va coopera, procuratura va lua în calcul acest fapt la elaborarea actului de acuzare.”

În acest fel, agenţii şi procurorii au blocat încercările Monicăi Lewinsky de a vorbi cu avocatul său, Frank Carter. Procurorii au folosit o strategie pentru a o împiedica să îşi consulte avocatul, spunându-i că procedând astfel, cooperarea sa nu va mai avea aceeaşi valoare. “Emmick a continuat pe panta alunecoasă”, mai arată raportul comandat de Robert W. Ray, succesorul lui Kenneth Starr.

Publicarea raportului realizat în anul 2000 coincide cu revenirea în atenţia publicului, după mai mult de zece ani, a fostei stagiare de la Casa Albă.

Monica Lewinsky a declarat, recent, că noua sa misiune în viaţă este să pună capăt hărţuirii şi intimidării pe Internet, după ce în ultimii ani a evitat apariţiile publice.

"După ce am supravieţuit eu însămi, acum vreau să ajut alte victime să supravieţuiască", a declarat ea luni în faţa publicului cu ocazia summitului Forbes' 30 Under 30. "Vreau să folosesc suferinţa mea în scopuri bune şi să dau sens trecutului meu", a adăugat fosta stagiară de la Casa Albă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

2 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea

3 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

4 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

5 Emil Boc reacționează dur: E o palmă. Conducerea centrală ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și…