O scrisoare expediată de Stan Laurel familiei unei foste colege de şcoală, scoasă la licitaţie

O scrisoare expediată de Stan Laurel familiei unei foste colege de şcoală, scoasă la licitaţie

O scrisoare expediată de actorul de comedie Stan Laurel, în 1960, familiei unei foste colege de şcoală va fi pusă în vânzare într-o licitaţie organizată de casa Anderson and Garland din oraşul britanic Newcastle.

Scrisoarea a fost expediată în 1960 familiei lui Margaret Miller, o prietenă din copilăria actorului Stan Laurel, care s-a căsătorit apoi cu unul dintre foştii colegi de şcoală ai starului, informează bbc.co.uk .

În această scrisoare semnată şi datată, Stan Laurel îi mulţumeşte doamnei Miller pentru un calendar de Crăciun şi pentru "numeroasele momente frumoase" petrecute în oraşul Tynemouth.

Potrivit casei organizatoare, scoaterea la vânzare a acestui document ar putea stârni "o veritabilă frenezie" în rândul colecţionarilor.

Fiica doamnei Miller, pe care o cheamă tot Margaret, a găsit scrisoarea între obiectele personale ale fratelui ei, atunci când s-a mutat într-o altă locuinţă.

În prezent în vârstă de 88 de ani şi locuind în Hexham, Margaret Miller a relatat: "Tatăl meu şi Stan Laurel au mers la şcoală împreună în Tynemouth în anii 1890. Familia lui Stan a locuit în North Shields, iar familia tatălui meu îi cunoştea destul de bine. Părinţii mei au mers în vacanţă în Statele Unite şi sperau să se întâlnească cu el. Nu cred că s-au întâlnit şi de aceea mama mea i-a trimis acel calendar, pentru că nu au apucat să se vadă".

Stan Laurel s-a născut în Ulverston şi s-a mutat apoi în Statele Unite, unde a devenit celebru graţie filmelor de comedie produse la Hollywood.

Înainte de a emigra, a trăit în nord-estul Angliei şi a studiat la şcolile din Bishop Auckland, County Durham şi Tynemouth.

Licitaţia va avea loc marţi, iar specialiştii se aşteaptă ca documentul să se vândă cu un preţ cuprins între 300 şi 500 de lire sterline.

Stan şi Bran sunt numele date în limba română unui celebru cuplu comic din anii '20-'50 din secolul al XX-lea. Cuplul era format din actorii Stanley Laurel (Stan) şi Oliver Hardy ("Ollie", supranumit de români "Bran"). Cei doi actori americani au activat în perioada 1930-1950. Stanley Laurel a murit în 1965, iar Oliver Hardy, în 1957. Au regizat multe comedii, precum "La dentist" şi "Chiriaşii".

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Ucraina a pierdut inițiativa pe câmpul de luptă