O ursoaică panda a mimat o sarcină pentru a primi mai multă hrană

O ursoaică panda a mimat o sarcină pentru a primi mai multă hrană

O femelă de urs panda de la un centru de reproducere din China, care prezenta toate semnele unei gestaţii, a simulat de fapt sarcina pentru a beneficia de atenţia îngrijitorilor şi de mai multă hrană, potrivit experţilor.

O ursoaică panda a mimat o sarcină pentru a primi mai multă hrană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ai Hin, o ursoaică de şase ani, a prezentat o "sarcină falsă", potrivit agenţiei China Nouă, care citează experţi. Femela este găzduită la Centrul pentru reproducerea urşilor panda uriaşi din Chengdu (sud-vestul Chinei) şi a manifestat primele semne ale unei sarcini luna trecută, iar îngrijitorii se pregăteau ca Ai Hin să nască, evenimentul urmând să fie transmis în direct, în premieră.

Dar speranţele îngrijitorilor au fost în zadar, după ce comportamentul şi "semnele fiziologice" au revenit la normal în ultimele zile.

Ţinând cont de dificultăţile privind reproducerea în captivitate a urşilor panda uriaşi, această rezervaţie din Sichuan acordă un tratament preferenţial femelelor care prezintă semnele unei gestaţii: sunt izolate în spaţii mult mai confortabile, cu aer condiţionat şi îngrijire permanentă.

"Primesc porţii suplimentare de hrană, constând în brioşe, fructe şi bambus. Astfel, unele exemplare foarte inteligente se folosesc uneori de această situaţie în avantajul lor", a explicat Wu Kongju, expert al centrului de reproducere.

Potrivit agenţiei China Nouă, astfel de "sarcini false" nu sunt deloc rare în cazul speciilor ameninţate, iar femelele panda care au beneficiat deja de tratament preferenţial în timpul gestaţiei, continuă să manifeste semnele unei sarcini pentru a primi în continuare atenţie.

Ai Hin a prezentat o scădere a poftei de mâncare şi a mobilităţii şi o creştere a nivelurilor hormonale, lucru ce i-a făcut pe îngrijitori să considere că este gestantă, până când o serie de teste mai aprofundate au arătat că nu exista nicio sarcină.

Urşii panda trăiesc, în libertate, în zona montană din sud-vestul Chinei şi cele mai recente cifre vorbesc despre doar aproximativ 1.600 de exemplare ale acestei specii ameninţate care ar colinda libere prin pădurile de bambus. Potrivit organizaţiei World Wild Fund, al cărei logo este un panda uriaş, această specie este ameninţată cu dispariţia, în special din cauza restrângerii habitatului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”