Pierre Brice, interpretul personajului Winnetou din cinematografia germană, a murit

Pierre Brice, interpretul personajului Winnetou din cinematografia germană, a murit

Actorul francez Pierre Brice, interpretul personajului Winnetou din cinematografia germană, a murit sâmbătă, la Paris, la vârsta de 86 de ani, informează site-ul allocine.fr.

Pierre Brice (Imagine: Wikipedia)

Pierre Brice a fost unul dintre cei mai populari actori francezi în Germania graţie personajului Winnetou pe care l-a interpretat într-o serie de filme western de mare succes, lansate în anii 1960.

Mai întâi model şi dansator, Pierre Brice şi-a început cariera în cinematografie cu roluri secundare şi a interpretat primul său rol principal în filmul "Jeux précoces", de Damiano Damiani, în 1960. A turnat câteva filme în Italia, înainte de a interpreta rolul care i-a adus celebritatea pe plan mondial, cel al indianului Winnetou.

Adaptate după romanele scriitorului german Karl May, filmele din seria "Winnetou" au fost încă de la început extrem de populare, iar pelicula "Comoara din Lacul de Argint" (1962) a avut mare succes. După acel rol, Pierre Brice a devenit cel mai popular actor francez în rândul spectatorilor germani.

Continuările din seria "Winnetou" s-au succedat într-un ritm frenetic în cinematografe, după modelul cărţilor pe baza cărora au fost realizate. Personajul Winnetou a fost în acelaşi timp o mană cerească şi un blestem pentru Pierre Brice. La fel cum personajul Angélique a sfârşit prin a o agasa pe actriţa Michèle Mercier, Winnetou a devenit o legendă şi o capcană pentru actorul francez. Pierre Brice a turnat între 1962 şi 1968 unsprezece filme în care a jucat rolul Winnetou, alături de Lex Barker şi de alţi actori care l-au interpretat pe prietenul celebrului indian, aventurierul Old Shatterhand.

Starul francez a jucat pentru ultima oară acest rol în filmul "Winnetous Rückkehr", lansat în 1998. Pierre Brice a încercat să se distanţeze totuşi de acest rol, jucând şi în câteva filme poliţiste şi comedii.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Departamentul de Stat al SUA: China se pregătește încă din 2015 pentru al Treilea Război Mondial cu arme biolo…

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc