Stejarul SECULAR din Tonciu, păstrat pe terenul de fotbal, face VÂLVĂ în presa internațională

Bizarul teren de fotbal din satul românesc Tonciu (județul Mureș), pe care se află un stejar vechi de 150 de ani, a atras atenția presei internaționale, ce se amuză pe seama acestui subiect.

Imaginile cu maiestuosul arbore de pe terenul dotat cu gazon sintetic au circulat pe internet, iar satul a ajuns de râsul lumii, scrie cotidianul britanic The Daily Mirror, care îl citează pe primarul localității, Ioan Milășan. Acesta a spus că bugetul construirii terenului (în jur de 18.000 de euro) a fost aprobat în 2012, dar cetățenii au refuzat tăierea stejarului. Astfel, autoritățile au trebuit să continue lucrările și să amenajeze terenul în jurul copacului.

"Satul este azi de râsul lumii întregi", scrie 7sur7, care nu este singurul site belgian ce tratează acest subiect, prezent și în presa din Franța, Slovenia, Indonezia sau Australia.

În fața nemulțumirii unor localnici, dar și a reacțiilor de amuzament, primarul Milășan a afirmat că va fi propusă tăierea stejarului, ce ar urma să aibă loc toamna, pentru a putea strânge ghindele.

Prestigiosul cotidianul francez Le Figaro scrie că Milășan "speră să atragă atenția și să găsească o soluție pentru această problemă absurdă". AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…