Vedeta pop Kesha își acuză producătorul de agresiune sexuală și hărțuire morală

Vedeta pop Kesha își acuză producătorul de agresiune sexuală și hărțuire morală

Cântăreața americană Kesha a depus plângere împotriva producătorului ei, Dr Luke, acuzându-l de agresiune sexuală și hărțuire morală timp de aproape zece ani. Acesta neagă, spunând că nu sunt decât calomnii, relatează miercuri AFP.

Foto: Clevver News / YouTube

Artista de 27 de ani își acuză producătorul de 41 de ani, pe numele său real Lukasz Sebastian Gottwald, că 'a forțat-o să ia droguri și alcool pentru a abuza sexual de ea', se arată în textul plângerii depuse la Tribunalul superior din Los Angeles. Kesha Rose Serbert, alias Kesha, afirmă că într-o dimineață s-a trezit 'goală și cu greață' în patul Dr Luke, 'fără să își amintească cum ajunsese acolo', după ce el o forțase să ia niște pastile. Adaugă că i-a telefonat mamei să îi spună că a fost violată, aducându-și aminte apoi că luase GHB, psihotrop considerat adesea 'drogul violului'.

Kesha mai arată în actul depus la tribunal că Dr Luke a ajuns să aibă acest nume 'vânzând droguri în timpul celor șase ani cât a fost chitarist la emisiunea Saturday Night Live', înainte să devină producător și compozitor pentru câteva mari vedete ale muzicii pop americane, printre care Katy Perry, Rihanna, Pink, Kelly Clarkson sau Britney Spears.

Cântăreața, lansată în 2009 pe marea scenă muzicală cu hitul 'Tik Tok', mai spune că producătorul a denigrat-o mereu 'pentru a o face să își piardă respectul de sine și să o controleze'. Dr Luke îi spunea mereu 'nu ești chiar așa drăguță, nici prea talentată nu ești, ai avut însă norocul să mă ai pe mine', se menționează în plângere. Kesha afirmă că, în urma îndelungatei hărțuiri a ajuns 'la urgență' și a început un tratament de dezintoxicare în Illinois (nordul Statelor Unite) pentru a-și 'salva viața' și a se vindeca de 'bulimie nervoasă' (ingerare masivă de hrană, urmată de vărsături forțate).

Cântăreața cere despăgubiri și încetarea contractului de înregistrări, încă în vigoare.

Avocata Dr Luke, Christine Lepera, arată într-un comunicat transmis presei americane că solista 'participă la o campanie de declarații false și nedemne' împotriva clientului său.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”