Vadim Tudor: Meseria mea este țara

Vadim Tudor: Meseria mea este țara

Candidatul Partidului România Mare la alegerile prezidențiale, Corneliu Vadim Tudor, consideră că șeful statului trebuie să fie o personalitate puternică, un reper moral. El susține că pentru funcția supremă în stat îl recomandă gradul de simpatie ridicat pe care i-l poartă lumea și faptul că PRM nu a fost niciodată la guvernare.

Acesta afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Legea fundamentală trebuie modificată, întrucât actuala Constituție este "prea blândă, prea permisivă".

AGERPRES: Ce v-a determinat să intrați în cursa electorală prezidențială?
Corneliu Vadim Tudor: Dacă vouă vă place cum arată România după 25 de ani atunci nu e nevoie de o candidatură de genul acesta. România merge din rău în mai rău. Parcă e un blestem care nu se mai termină. Firește, eu mă aflu la a cincea candidatură, dar dacă țara era normală eu eram câștigător — cum am și fost, de altfel, în 2000. Dar atunci s-a furat ca în codru, cum s-a furat și în 2004, când am fost preluat din amonte. N-am mai fost lăsat să intru în finală, ca să nu le mai treacă glonțul pe la ureche. E clar că România este prost condusă, împotriva intereselor sale. Și încă nu se văd cu ochiul liber greutățile celor peste 150 de miliarde de euro datorie publică externă. Abia generațiile viitorului vor simți povara acestui jaf colosal. La fel ca o familie care nu poate să trăiască numai din împrumuturi, o țară nu poate trăi numai din împrumuturi, care au și dobânzi împovărătoare. Eu sunt un luptător și nu pot să stau departe de această bătălie.

AGERPRES: Ce vă recomandă pentru funcția supremă în stat?
Corneliu Vadim Tudor: Toată lumea știe! Ieși cu mine pe stradă, în orice așezare a acestei țări, și vei vedea ce grad de simpatie din ce în ce mai ridicat am eu. Mă recomandă faptul că nu am fost niciodată la guvernare. Nu i-am mințit și nu i-am trădat niciodată pe români. În cele mai importante chestiuni eu am pus diagnosticul exact: și în problema națională — uitați-vă cum s-a obrăznicit șovinismul maghiar — și în problema privatizărilor frauduloase — uitați-vă numai la ancheta EADS. Păi cine a făcut primele dezvăluiri? Eu le-am făcut, în 2005. Eu am spus de Vasile Blaga, eu am spus și de implicarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, am spus și de implicarea lui Cătălin Harnagea, a lui Dorin Marian și a tuturor acelora care au crezut că nu va veni o zi a judecății și românii nu vor afla cum au fost tâlhăriți. Mă întrebați ce anume mă recomandă? Exact contrariul celor ce îi recomandă pe ceilalți. Am fost și am rămas un patriot integru, un om care nu are avere, iar asta se vede cu ochiul liber pe străzile și ulițele acestei țări — și în mediul rural, și în mediul urban. Eu aproape nu exist din punct de vedere al campaniei electorale — nu avem bannere, nu avem afișe, pentru că nu avem bani. Repet: mă recomandă exact opusul celor care-i recomandă pe contracandidații mei. N-am fost la guvernare, nu am avere, am o judecată sănătoasă în problema națională și în problema justițiară. (...)

Întotdeauna, din 1996 a ieșit președinte cel care, în realitate, a pierdut alegerile. În 1996 ieșise tot Iliescu, dar a fost declarat de stăpânirea americană Emil Constantinescu. În 2000, ieșisem eu președinte, însă a fost declarat, probabil, în compensație, Ion Iliescu. În 2004 câștigase Adrian Năstase, a fost declarat Traian Băsescu. În 2009 câștigase Mircea Geoană, și cu sprijinul dezinteresat al voturilor PRM, dar a fost declarat câștigător tot Traian Băsescu care, am aflat nu de mult timp, este agent american. El a fost recrutat în 1998 pe când era ministrul Transporturilor. Cele două mandate ale lui de primar în 2000 și 2004 i-au fost făcute cadou de americani. Seara, după ora 18,00, Gara de Nord, cozi interminabile, țineți minte toată butaforia și scenografia aia. La alegerile prezidențiale din 2004-2009, tot americanii l-au scos, în mod artificial, câștigător.

AGERPRES: Care este principalul rol al șefului statului?
Corneliu Vadim Tudor: Medierea între cele trei puteri ale statului, el făcând parte din puterea executivă, puterea de mijloc. Montesquieu fundamentează, în lucrarea sa "Spiritul legilor", separația puterilor în stat: legislativă, executivă și judecătorească. Da, președintele trebuie să vegheze la echilibrul acestor puteri, pentru că fiecare are tendința de a le domina absolut pe celelalte, ca și întregul spațiu public. El trebuie să fie un garant al respectării Constituției, să reprezinte țara peste hotare, pentru că el este nu numai primul magistrat, ci și primul diplomat al țării. Haideți să ne uităm la cei care au marcat funcția de șef al statului român, cel puțin de la întemeierea României moderne, care începe la 1859, nu începe de la 1866 cu Carol I (care a avut rolul lui esențial), începe de la Alexandru Ioan Cuza. Fiecare dintre acești oameni care au fost șefi ai statului român, mai mic sau mai mare, a avut demnitatea lui, care i-a fost indusă de setea de demnitate a acestui popor. Șeful statului trebuie să fie o personalitate puternică, nu trebuie să fie un individ călcat în picioare și șantajabil. Să se uite lumea la el ca la un reper moral și să se ducă toți la el să facă potecă, fiindcă, fiind întâiul magistrat al țării, el e împărțitorul dreptății. El are, prin grație divină, posibilitatea să grațieze condamnații. Cine îi dă lui puterea asta? Sacralitatea funcției de șef de stat.

AGERPRES: Credeți că este oportună revizuirea Constituției în sensul modificării modalității de alegere a președintelui țării și a atribuțiilor acestuia?
Corneliu Vadim Tudor: Aș începe printr-o revizuire drastică a Constituției. Constituția nu corespunde stadiului actual, de corupție generalizată, de metastaze. România a devenit un Irak al corupției. Așadar, e prea blândă, prea permisivă. Președintele are un rol de marionetă, de paiață. Sunt multe articole consacrate drepturilor, îndatoririlor și restricțiilor președintelui, dar exact unde trebuie să se acționeze, să i se dea puteri sporite pentru a face ordine în țară, nu se acționează. Se pasează răspunderea celorlalte puteri ale statului, care sunt măcinate de o gravă corupție. Deci o revizuire a Constituției, dar pe baza unui moratoriu cu întreaga clasă politică. Și o să vedeți ce ordine voi face în această țară! Ei nu se pot aresta ei între ei. Desigur, există unele ieșiri în decor, dar, după o lună, două, marii bandiți sunt puși în libertate și rămân să își consume, în liniște, milioanele, ba chiar miliardele de euro. Se poate vorbi mult la nivel teoretic, dar eu nu vreau să ajung în situația în care au ajuns Emil Constantinescu și Ion Iliescu la al treilea mandat ilegal al său — ei au ridicat din umeri, că nu au putut, că au fost învinși de structuri șamd. Nu! Voi învinge eu structurile. Mafia nu trebuie să fie sub control, trebuie să fie sub pământ. Românii au o vorbă veche de sute de ani: Ajunge o bâtă la un car de oale.

AGERPRES: Ce alte modificări ale Legii fundamentale se impun?
Corneliu Vadim Tudor: Eu cred că ar trebui să se prevadă că toți cetățenii României sunt de naționalitate română. Cum e în Franța, în Grecia. Nu există minorități în Franța, în Grecia. Toți sunt cetățeni francezi, de naționalitate franceză. Păstrând proporțiile — în Grecia e la fel, dar și în alte țări. Pentru că, iată, avem probleme din ce în ce mai mari cu niște indivizi care nu înțeleg ce rost au ei pe aceste meleaguri, unde i-a adus vântul istoriei. Sigur că da: Constituția e Constituție. A modificat-o abuziv Adrian Năstase în 2003, dacă nu mă înșel, poate că era gelos pe gloria lui Antonie Iorgovan, colegul meu de Senat și prieten, Dumnezeu să-l ierte, supranumit ''Părintele Constituției''. A vrut să fie Adrian Năstase ''Părintele Constituției'', dar lumea nu l-a asociat cu această renovare superfluă a Constituției care nici nu trecuse de referendumul popular. În prima zi, de sâmbătă, au venit la urne doar 12% dintre români și atunci Adrian Năstase și Octav Cozmâncă au hotărât să mai fie o zi. Totul e perfectibil. Până și Constituția americană de la finalul secolului al XVIII-lea a avut 16 sau mai multe amendamente, pentru că trăim într-o lume în mișcare.

AGERPRES: Ce vă propuneți în materie de politică externă?
Corneliu Vadim Tudor: Să se continue liniile de forță ale politicii externe românești care nu încep de ieri și nu se vor termina mâine. Se poate spune că ele au fost fundamentate de Ionel I.C. Brătianu și de Nicolae Titulescu, și anume: o neutralitate activă, o pace și o bună vecinătate cu cei din jurul granițelor noastre și, în contextul frământat al lumii contemporane, România să nu fie atrasă în conflicte care nu o privesc. Câte sicrie sub Tricolor au venit în țară de când am fost târâți de stăpânirea americană în Afganistan, în Irak? Câți flăcăi ai Carpaților mai trebuie să moară pentru o cauză care nu este a lor? Prin urmare, retragerea trupelor noastre din Irak și Afganistan. E mult de muncă și de reconstruit în această țară, dar oferă-le militarilor condiții demne de viață, pentru că încă sunt unități unde sunt folosite arme din Al Doilea Război Mondial. Și eu sunt ofițer în rezervă al Armatei Române. Nu ofițer acoperit, sunt foarte descoperit și e o mare mândrie pentru mine să fiu ofițer în rezervă al glorioasei oștiri române. Există unii care fac pe patrioții. Se duc la sfințiri de drapel, la depunerea jurământului militar, dar ei s-au întrebat din ce trăiește un ofițer MApN, care e umilit de ofițeri mai mult sau mai puțin acoperiți din Serviciile Secrete? Politica externă nu trebuie schimbată fundamental, trebuie să fie pe aceleași coordonate ale unei Românii demne și independente, care odinioară a fost respectată în lume, nu a fost ''oaia neagră'' a Europei.

AGERPRES: Dacă veți câștiga alegerile, veți urmări desemnarea unui nou prim-ministru?
Corneliu Vadim Tudor: Bineînțeles. Este prematur să spun pe cine am în vedere. Nu voi fi de capul meu, pentru că Parlamentul rămâne același până în 2016. Politica e arta negocierii. Se va vorbi cu toată lumea interesată să se iasă din mocirla falimentului acestei țări. Dacă o vor iubi, vor înțelege interesul național, nu interesul lor particular sau de găști interlope. Pentru că, până acum, majoritatea partidelor au făcut dovada că sunt găști interlope. Acum se ceartă între ele. E faza bătăii cu bannere în cap.

AGERPRES: Care sunt principalele dvs. obiective în cazul câștigării mandatului prezidențial?
Corneliu Vadim Tudor: Salvarea României din dezastrul în care au împins-o 25 de ani de conducere bezmetică; nu mai funcționează nimic în țara asta; nu mai e valabilă nicio lege; economia reală nu funcționează; populația nu e protejată împotriva celor 55 de mari clanuri interlope, dar și împotriva tâlhăriilor mărunte. Să se închidă robinetele jafului, să se vadă unde s-au dus cele 700 de miliarde de euro obținute din privatizare, în condițiile în care statul român a primit doar 7 miliarde de euro, să vedem unde s-au dus cele peste 150 de miliarde de euro datorie publică externă, care nu se regăsesc în școli, spitale, pensiile bătrânilor, alocațiile copiilor, în infrastructură. E mult de făcut în țara asta, deci trebuie o revoluție radicală, o schimbare de sistem cu 180 de grade. La vremuri noi, oameni noi! Știu bine ce am de făcut, pentru că meseria mea este țara. Dacă nu câștig eu alegerile, nu mai este nicio speranță pentru această țară. Se vor eterniza și alterna la Putere aceleași grupuri interlope.

AGERPRES: Cu ce echipă de consilieri veți merge la Palatul Cotroceni?
Corneliu Vadim Tudor: Am mulți oameni de valoare. Bine că m-a ajutat Dumnezeu să scap de lichele și uscături. Erau niște personaje grotești. Eugen Barbu îi numea "chelneri de bacșișuri mici". Iată ce formulă plastică, pitorească! Întotdeauna se vor găsi români integri și patrioți, dar trebuie să fie scoși la iveală. Eu m-am săturat de indivizi care mi-au ciugulit din palmă, cărora le-am dat cele mai înalte și mai nesperate funcții, cu mașină neagră la scară — dar când nu am mai avut ce să le ofer, au încercat să muște mâna și s-au mirat că i-am aruncat, cât colo, peste gard. PRM e un partid de lider. Așadar, dacă vrei să distrugi partidul, trebuie să distrugi liderul. Până una-alta, sunt foarte greu de doborât, pentru că, fiind un idealist, eu nu am ce pierde. Deci echipă voi avea. În 48 de ore fac o echipă de zbârnâie.

AGERPRES: Care credeți că sunt principalii dvs contracandidați?
Corneliu Vadim Tudor: Principalul meu adversar este lipsa banilor pentru campania electorală. De abia (...) s-au pus 6 bannere în Capitală și un cub la Opera Română, în apropierea casei mele. Cât despre ceilalți, Ponta, Iohannis, Tăriceanu, păi cine i-a împiedicat să aplice ceea ce spun ei că vor să facă? Ponta e de doi ani și jumătate în fruntea Executivului. Spune: ''Suntem mândri că suntem români". E o carte de-a mea publicată în 1986 la Editura Sport-Turism "Mândria de a fi român". Ar trebui să-mi dea drepturi de autor, fiindcă mă plagiază. Dar, intrând mai adânc, pe fondul problemei, îl întreb și eu: ''Tinere Ponta, cât de mândru ești că joci ceardașul de gât cu organizația antiromânească și antieuropeană UDMR, când ei cer federalizarea României după tot felul de modele, ba Tirolul de Sud, ba Antarctica de Nord? Tu te simți bine, te simți mândru că ești român? De ce plătești prețul ăsta ca să te menții la guvernarea unei țări pe care o conduci prost — din șanț în gard?''. Cât despre corupția lui Ponta nici nu are sens să mai vorbesc. El a fost deconspirat, pe bună dreptate, de Traian Băsescu, ca spion, pentru că ofițer acoperit SIE înseamnă spion. În America, în Italia, în țări NATO. Acum se duce, revine, ca Putin, dar nu are anvergura lui Putin, vrea să revină ca șef de stat. E nerușinarea cam prea mare pentru el. Acum s-a dus în Spania cu nevastă-sa, pe ce bani? Pe banii lui de campanie? Nu cumva folosește pârghiile funcției de premier, deci bani publici, ca să cerșească voturile românilor din Spania? În doi ani jumătate, dacă el crea 1 milion de locuri de muncă, așa cum s-a lăudat, îi aducea pe români acasă.

Eu am fost 4 ani vicepreședinte al Senatului, 16 ani senator, 5 ani europarlamentar. Pe toate meridianele europene românii mi-au spus: Veniți odată la Putere, să revenim în țară. Ne e dor de copii. Ard copiii de vii. Unii se sinucid. S-au distrus familii pentru că ăștia nu sunt în stare să relanseze economia reală. Lumea nu mănâncă proiecte și programe. Lumea nu mănâncă procentele lor mincinoase. A crescut Produsul Intern Brut cu 2%? Păi să spună care sunt ramurile economice. Că nu suntem nici noi veniți cu pluta ca în opereta "Plutașii de pe Bistrița", de Filaret Barbu. Să spună: s-a relansat industria de mobilă, industria de armament (am relansat industria altora, cumpărăm avioane second-hand). Așadar, românii ar trebui aduși acasă, pe locuri adevărate de muncă, nu gargara lor electorală. Și e mult de muncit în țara asta. A trebuit să vină fostul ambasador american Nicholas Taubman să spună pe ce comori inestimabile stă România. Eu o spun de ani de zile. Nu s-au terminat rezervele de hidrocarburi pe Valea Prahovei, pentru că e vorba de fundul Mării Sarmatice, de putrezirea atâtor și atâtor vegetații în sute și sute de mii de ani. Problema e de foraj, nu le mai găsești la 5.000 de metri, ci la 15.000 de metri. Prin urmare, România are comori extraordinare. Stăm pe zăcăminte de comori. Iată de ce e bătaia asta pe România. Dar bine măcar că începe să se afle adevărul.

AGERPRES: Ce scor sperați să obțineți în alegeri?
Corneliu Vadim Tudor: Am 18% într-un sondaj publicat de Intact Antena 3 pe 8 octombrie, pe un eșantion de 75.000 de oameni. Eram pe locul 3. Probabil am crescut între timp. Dar Băsescu a dat ordin Serviciilor Secrete: nu mai are voie nimeni să vorbească cu nimeni. El e disperat că Elena Udrea nu depășește 3%.

AGERPRES: Dacă nu veți ajunge în cel de-al doilea tur de scrutin, ce le veți recomanda susținătorilor dvs. în ziua votului?
Corneliu Vadim Tudor: E prematur să spun așa ceva, dar mă tem că voi ajunge în situația din decembrie 2004, când turul al doilea a fost rezultatul unei uriașe fraude electorale și am spus că le recomand membrilor și simpatizanților PRM să nu se ducă la vot. Așa că degeaba unii fruntași PDSR (cum era pe atunci) mi-au reproșat că l-am făcut pe Băsescu președinte. Nu. Eu am zis clar, limpede, să nu meargă lumea la vot. În 2009, cine l-a scos pe Băsescu președinte? Tot eu? Nu. Stăpânii lui americani.

AGERPRES: Este pregătită România să aibă o femeie președinte?
Corneliu Vadim Tudor: Nu, n-are cum. Noi, ca și italienii și spaniolii, suntem un popor de macho, de bărbați care au altă viziune asupra vieții și asupra politicii. Care e femeia? Nici măcar pe Angela Merkel n-ar vota-o românii, darmite pe Monica Macovei sau pe Elena Udrea! Românii nu sunt pregătiți să voteze niciun om de altă etnie. Cei care îl împing pe Klaus Iohannis de la spate, și mă refer la Vasile Blaga, Ludovic Orban, Mihai-Răzvan Ungureanu, sunt ridicoli. De fapt, ei își creează un paravan, o perdea să se perpetueze la Putere, să facă bani în continuare.

AGERPRES: Cum se implică familia dvs. în campania electorală?
Corneliu Vadim Tudor: În niciun fel la vedere. Acasă, da. Mă ajută la fax, la telefon, atunci când primesc oameni în audiențe. Primesc mai rar ziariști la domiciliu, pentru că, având 30 de câini, e hărmălaie mare. Însă am susținerea familiei. În primul rând, am liniștea care e foarte necesară unui om cu un bioritm invers — scriu și citesc noaptea. Am un climat foarte bun și nici nu îmi trebuie mai mult, mai ales că există un complex al implicării familiilor în politică la români. De la Elena Lupescu până la Elena Ceaușescu, românii nu prea au înghițit implicarea abuzivă a femeilor. Fraza omului simplu e tipică: "Stai muiere la cratiță! Lasă politica pe seama bărbaților". Este greu să te lupți cu o mentalitate.

AGERPRES: Ce vă face să credeți că aveți mai multe șanse la prezidențialele din acest an?
Corneliu Vadim Tudor: Pentru că vremurile de criză lucrează pentru mine. În 2000 nu a fost niciun fel de înțelegere, cum mint tot felul de cârcotași pe marginea șanțului — să intru în finală și să aibă voturi Iliescu. Te apucă rânsu-plânsu, cum zicea regretatul meu amic Nichita Stănescu. Este clar că trăim vremuri de criză adâncă. Nu numai pe plan internațional, pentru că spirala crizei e periodică. Această criză e dublată și de criza provocată de mafia băștinașă. Este evident că țara se îndreaptă într-o direcție greșită și că ceilalți pretendenți n-au soluții și nu au oameni. În România acestor vremuri, oamenii cinstiți rezistă greu în ecuația asta. Fie sunt corupți și ei, fie sunt rejectați. Trebuie schimbat sistemul din temelii. Nu-l schimbă tot cei care fac parte din sistem și care l-au perpetuat. Eu am refuzat categoric să fac parte dintr-un asemenea sistem. În repetate rânduri mi s-a propus să fiu la guvernare cu partidul meu, chiar în 2004, între cele două tururi de scrutin.


AGERPRES: Ce hobby-uri aveți?
Corneliu Vadim Tudor: Nu știu dacă îl pot trece la capitolul hobby-uri, dar la capitolul pasiuni pot să spun că am o mare dragoste față de toate animalele. În primul rând câinii, pe care îi consider cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut omului. (...) Iubesc cu pasiune câinii, îi salvez, îi hrănesc, îi vaccinez. Dar eu iubesc și cea mai umilă furnică. Atunci când văd în cadă o gâză, o furnică sau chiar un păianjen îi iau cu o hârtie și îi arunc pe fereastră. De ce? Pentru că nu vreau să intre moartea în casa mea. Fie că moare o ființă umană, fie că moare un cărăbuș sau o furnică, fenomenul îngrozitor al morții este același. Cu alte cuvinte, iubesc viața și de aceea iubesc toate făpturile pe care le-a lăsat Dumnezeu pe pământ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...