5 simboluri cu care zombii PSD au fost manipulaţi de Antena3 şi RTV

5 simboluri cu care zombii PSD au fost manipulaţi de Antena3 şi RTV

Mariana Câmpeanu, Daniel Barbu, Adrian Sobaru, Monica Ridzi şi Cristiana Anghel sunt cele cinci simboluri cu care zombii PSD au fost manipulaţi în 2011 şi 2012, obsesiv, zi de zi, la cele două televiziuni patronate de vechea şi noua securitate: Antena3 şi RTV. Vă prezentăm tabloul cu cei 5 şi vă lăsăm să trageţi singuri concluziile.

Mariana Câmpeanu

Cum era prezentată

Mama pensionarilor, a oamenilor aflaţi în suferinţă, simbolul competenţei în materie de ajutor social, în opziţie cu unii care greşeau calcule-cazuri izolate, care erau prezentate ca fiind generale, rod al răutăţii şi incompetenţei, slugi ale Regimului Băsescu, etc,etc.

Cum era de fapt

O codobatură de o competenţă expirată, cu copii angajaţi pe pile în sistemul public, cu o curte de slugi care se ocupau cu traficul de influenţă, cu o pensionare dubioasă a soţului pentru care acum dă cu subsemnatul la DNA.

Daniel Barbu

Cum era prezentat

Profesor universitar, scriitor, un simbol de bun-simţ şi moderaţie. Unul din personajele prin intermediul căruia s-a făcut antiteză la Patapivici. Flegmele încasate de bietul Patapievici sunt rodul imbecilităţilor anoste repetate obsesiv de acest râm în platoul Antenei3.

Cum era de fapt

În realitate, ca om, acest individ s-a dovedit a fi o nulitate. Mandatul său de ministru al Culturii a sfârşit penibil, cu o demisie smulsă de protestele legitime ale oamenilor cu bun-simţ. Mai mult, l-a trădat, ca un oportunist şi fripturist de cea mai joasă speţă, pe Crin Antonescu, la prima strigare. Îşi continuă prezenţa la Antena3.

Adrian Sobaru

Cum a fost prezentat

,,Eroul'' care s-a aruncat de la balconul sălii Parlamentului în care vorbea Emil Boc. Transformat rapid în simbolul disperării omului care a ajuns la limita suportabilităţii unui regim care îi asupreşte pe oameni. A fost, poate, cazul care a lăsat în conştiinţele oamenilor cel mai virulent impact emoţional. Momentul aruncării în gol a fost reluat obsesiv atât la Antena3 cât şi la RTV.

Cum era de fapt

Un om care, peste noapte, a devenit una dintre primele victime ale manipulării. Pe un evident fond de instabilitate psihică. Ignorată însă cu cruzime de manipulatori. Miercuri, în plin regim Ponta, acelaşi Sobaru s-a catapultat cu maşina în bariera de la Palatul Victoria.

Monica Ridzi

Simbolul corupţiei regimului Băsescu. Şi al cumetriei dintre banul public şi familia prezidenţială. Frauda a fost de puţin peste 100.000 de euro. Însă, când este vorba de bani publici, orice sumă este importantă. Nu despre asta este vorba ci de amploarea incredibilă care s-a dat acestui caz. În condiţiile în care, în acelaşi timp, Voiculescu amâna judecata într-un dosar cu o fraudă de 60 milioane de euro, în care a şi fost condamnat definitiv. Iar ziaristul care şi-a făcut un titlu de glorie din acest caz, Tolontan, era plătit de Voiculescu cu 25.000 de euro pe lună...

Cristiana Anghel

Cum era prezentată

Simbolul protestului anti-sistem. Al protestatarului dispus, cu zâmbetul trist al suferindului pe buze, să-şi sacrifice viaţa penru nobilul său scop. Intra în direct de pe patul spitalului din Caracal. Lumea a abandonat-o pe Elodia pentru învăţătoarea de la Caracal.

Cum era de fapt

În Caracal, această învăţătoare era şi este simbolul incompetenţei şi nesimţirii. Soţie de colonel de securitate, a fost mereu obişnuită să se poarte de sus cu toţi din jur . Teatrul infect pe care l-a jucat, pe bani buni, această nenorocită, ar merita mulţi scuipaţi. Toate ipostazele cu ea din parlament sunt episoade de cascadorii râsului. O ţaţă de cea mai joasă speţă. Neavând carnet, un coleg senator s-a milit de ea şi îi trimitea o maşină cu şofer, în fiecare luni, să o ia de la Gara de Nord. Într-o dimineaţă, bietul şofer n-a găsit loc de parcare în imediata apropiere a scărilor de la ieşire şi a parcat vizavi. Când l-a zărit, dobitoaca, în loc să-i facă semn, l-a strigat: Ce stai, bă, boule, şi te uiţi ca la poarta nouă?'' Şoferul a înjurat-o şi a plecat.

Astăzi, când Adrian Sobaru a intrat în forţă cu Dacia în curtea Palatului Victoria, deranjat că n-a fost primit de primul-ministru în audienţă, Antena 3 a schimbat placa!

Radu Tudor, rămas vocea numărul 1 a televiziunii după plecarea în SUA a tripletei Gâdea-Badea-Ursu, a intervenit telefonic la Antena 3: “Eu cred că acest caz nu trebuie mediatizat. E vorba de un om care are nevoie de ajutor, de un caz social”, spus Radu Tudor.

Mai mult, deşi locul protestului era Palatul Victoria, nu Palatul Cotroceni, Radu Tudor a folosit aceeaşi tehnică de manipulare redirecţionând eventualele pierderi de imagine dinspre Victor Ponta către Traian Băsescu. “Astfel de lucruri de întâmplă din cauza regimului Traian Băsescu, care a castrat dreptul la ajutor social în această ţară”, a spus Radu Tudor.

Nu este prima oară când Antena 3 se face că plouă în cazul unor evenimente care ar fi devenit tragedii naţionale dacă s-ar fi petrecut în vremea lui Boc.

Recent, un om de afaceri şi-a dat foc la Oneşti, în faţa sediului Fiscului, disperat de fiscalitatea şi de birocraţia excesive şi de condiţiile proaste din mediul de afaceri românesc. Antena 3 s-a făcut că nu vede subiectul care, dacă s-ar fi petrecut înainte de 2012, ar fi devenit breaking news permanent, motiv de ură faţă de putere.

La fel a procedat Antena 3 şi în cazul altor proteste şi cazuri sociale, fie ignorate, fie tratate fără importanţă la ştiri, fără a mai vorbi de absenţa lor totală de la “Sinteza zilei” şi de la alte dezbateri din prime-time.






Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”