Andrei Chiliman s-a înscris în PDL și va avea funcția de prim-vicepreședinte

Andrei Chiliman s-a înscris în PDL și va avea funcția de prim-vicepreședinte

Andrei Chiliman s-a înscris în PDL și va avea funcția de prim-vicepreședinte 

 PDL a semnat luni, după şedinţa BPN al partidului, un protocol cu Iniţiativa România Liberală.

"PDL a semnat luni un protocol cu Iniţiativa România Liberală şi toţi cei de la această Iniţiativă se vor înscrie în PDL. Andrei Chiliman s-a va înscris în PDL şi va fi prim-vicepreşedinte", au precizat surse din PDL.

Din IRL mai fac parte și Vlad Moisescu și Diana Tușa.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, în 27 mai 2013, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce edilul a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor "abateri grave de la disciplina partidului". Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa, înaintată de BPN Delegaţiei Permanente a PNL, a fost aprobată cu 139 de voturi ”pentru” și 8 voturi ”împotrivă”.

Excluderea lui Andrei Chiliman din PNL a venit după un an de conflict deschis între el și Crin Antonescu. De altfel, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu și Diana Tușa lansaseră în aprilie 2013 Inițiativa România Liberală.

În septembrie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au semnat un protocol cu Iniţiativa România Liberală de includere a acesteia în Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr, liderii acestor formaţiuni precizând că vor avea candidat unic la prezidenţiale şi candidaţi comuni la europarlamentare. Însă, după rezultatul dezastruos de la alegerile europarlamentare din acest an, IRL s-a despărțit de PNȚCD. Colaborarea FC-PNȚCD încetase mai devreme.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii