Antonescu: Băsescu nu are susţinere pentru a deveni premier, iar eu nu negociez cu el aşa ceva

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu nu va avea susţinere politică pentru a fi propus premier după finalizarea mandatului, iar PNL nu va negocia cu actualul şef al statului o susţinere pentru turul doi al prezidenţialelor.

Traian Basescu si Crin Antonescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Eu nu candidez la Preşedinţia României ca după aceea să găsesc un subcontractor, să găsesc pe cineva, domnul Băsescu sau altcineva, domnul Ponta. (...) Nu, nu se poate pune problema unei discuţii cu Traian Băsescu sau cu altcineva să-i dai ţara pe mână ca să o pună... «Lasă-mi ţara» - zice dnul Băsescu, foarte interesant pasajul acesta - «mie pe mână un an că tu preşedinte, alte instituţii plecaţi, că o pun pe şine». Nu se pune problema. Nu se pune problema nu numai de a nu lăsa ţara, dar nu se pune problema cu prim ministru domnul Băsescu pentru că domnul Băsescu nu are nici pe departe susţinerea politică pentru a putea pretinde aşa ceva. Pentru că primul ministru, şi am vorbit despre foarte probabila cădere a domnului Ponta din fruntea Guvernului, dacă eu de exemplu ies preşedinte nu pentru că aş încălca eu Constituţia, că nu am cum să o încalc, nici Băsescu cât a vrut nu a putut să o încalce, ci pornind de la ideea că se va putea constitui o majoritate care, printr-o moţiune de cenzură, schimbă Guvernul, dar acea majoritate nu-l poate avea pe domnul Băsescu candidat şi nici să zic aşa membru", a declarat Antonescu, la RTV.

Preşedintele PNL a precizat că Traian Băsescu "propune sub o formă sau alta modelul Putin-Medvedev, care nu se poate în România".

"Băsescu doreşte să fie prim-ministru şi asta nu putem negocia, domnul Băsescu doreşte să fie liderul dreptei din România şi asta nu o putem negocia, o poate negocia cu oricine, dar nu cu mine", a mai afirmat liderul PNL.

De asemenea, el a precizat că nu negociază cu Traian Băsescu nici pentru o eventuală susţinere a sa în turul doi al alegerilor prezidenţiale, însă îşi doreşte ca votanţii actualului preşedinte să-l susţină. "Că îmi doresc voturile domnului Traian Băsescu cum dacă voi fi în acea situaţie îmi doresc multe dintre voturile susţinătorilor şi votanţilor PSD, oameni împotriva cărora nu am nimic (...) Susţinătorii sunt susţinători. Personajele, samsarii de voturi, fie ei şi politicieni importanţi ca domnul Băsescu sunt altceva şi nu am ce să negociez cu domnul Băsescu, nici în turul al doilea. Cu domnul Băsescu ar putea negocia, ceea ce nu-i vreo profeţie, domnul Ponta, pentru că ar avea ce împărţi", a mai susţinut liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1TV, întrebat dacă ar accepta funcţia de premier, că nu este încă destul de în vârstă încât să refuze dacă cineva l-ar ruga să pună ţara pe şine, ca şef al Guvernului, timp de un an, pe contract.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…

5 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…