Camionul MORȚII/3 ARESTĂRI în Ungaria/Proprietarul mașinii este un cetățean bulgar de origine libaneză

Camionul MORȚII/3 ARESTĂRI în Ungaria/Proprietarul mașinii este un cetățean bulgar de origine libaneză

Trei arestari in Ungaria in ancheta mortii a peste 70 de refugiati intr-un camion. Proprietarul mașinii este un cetățean bulgar de origine libaneză. 

Intr-o conferinta de presa organizata de politia Burgenland a fost anuntata arestarea a trei persoane in ancheta mortii a 71 de refugiati intr-un camion in Austria. Propeitarul masinii a fost identificat si arestat, este un cetatean bulgar de origine libaneza. Ceilalti doi arestati sunt un bulgar si o persoana cu act de identitate maghiar, careia nu i-a fost stabilita nationalitatea.

Politia austriaca a anuntat ca dintre persoanele decedate 59 erau barbati, 8 femei si 4 copii. Unul dintre copii avea varsta intre unul si doi ani. In camion a fost gasit un document de calatorie sirian, de aceea ancheta pleaca de la premisa ca cele 71 de persoane reprezentau un grup de refugiati sirieni.

Persoanele arestate urmeaza sa fie expulzate in Austria unde vor fi urmarite de justitie. Politia austriaca a emis patru mandate de arestare europene in baza carora s-a efectuat operatiunea din aceasta dimineata.

In conferinta de presa nu a fost pomenita implicarea vreunui cetatean roman in aceasta tragedie.

Amintim ca, ieri, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a precizat ca niciun cetatean roman nu a fost implicat in acest caz. Dezmintirea a venit dupa ce seful de cabinet al premierului maghiar Viktor Orban declarase ca masina avea numere de inmatriculare unguresti si era condusa de un sofer roman.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...