Cazul ADOLESCENTULUI din Craiova TREBUIE SĂ DEA DE GÂNDIT! Mulțumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele - fumatul, alcoolul, drogurile

Cazul ADOLESCENTULUI din Craiova TREBUIE SĂ DEA DE GÂNDIT! Mulțumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele - fumatul, alcoolul, drogurile

Un caz care ar trebui să ne dea de gândit. Nouă, societății din care face parte acest copil. Pentru că mai jos veți citi povestea. Noi suntem siguri că nu este singulară. Și ar trebui să suscite o dezbatere la fel de gravă ca și cea reclamată de tragedia din Colectiv. Pentru că vorbim despre suflete rătăcite, oameni care caută un punct de sprijin și societatea s-a înrăit, s-a înstrăinat pe fondul lipsei de așezare, de orizont, de perspectivă. Copilul ăsta nu trebuie privit cu ură sau cu dispreț. În mod normal ar trebui luat la piept de o societate mai bună. Dacă veți citi ce scrie mai  jos o să vedeți că avem dreptate.

Un tânăr de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă a fost ridicat, marţi, de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei. 

Tânărul din Craiova suspectat de propagandă jihadistă a fost adus la DIICOT, marţi, pentru a da declaraţii despre transmiterea, prin internet, a unor mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări.

Anchetatorii l-au adus în jurul orei 17.15, la sediul central al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pe tânărul de 17 ani, elev la un liceul din Craiova, suspectat de promovare a unui mesaj, prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unei infracţiuni, indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârşite sau nu respectivele infracţiuni. Pedeapsa pentru această faptă este închisoarea de la şase luni la trei ani.

Procurorii au făcut, marţi, percheziţii la locuinţa acestuia, de unde au fost ridicate documente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice.

Anchetatorii au informaţii că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor, au precizat sursele citate.

Familia tânărului, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto din Craiova, spune că acesta a renunţat în urmă cu doi ani la religia creştin-ortodoxă şi a trecut la cea islamică. De asemenea, bunicul băiatului afirmă că acesta mergea frecvent "la o biserică musulmană".

"Am aflat de doi ani, de atunci ştiu povestea, că s-a dus la biserica asta. Se ducea acolo, eu de unde să ştiu ce făcea ... se închina. Am aflat că o ţine într-una aşa, că face 18 ani şi că pleacă la Israel. De azi dimineaţă, de la şase sunt terminat. Strâng actele, cărţile (n.r. - procurorii). Ne zicea că îi place şi tot neamul a încercat să îl convingă să renunţe, dar nu voia. Ştiam că se duce de doi ani la o biserică şi ziceam că decât vagabond prin curte, mai bine se duce la o biserică, dar habar nu aveam ce biserică. Abia am aflat că e musulmană", a declarat bunicul tânărului.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj susţin că tânărul nu avea un comportament suspect în timpul orelor de curs.

"Este o anchetă în derulare a organelor de cercetare şi nu vă pot spune decât că în timpul orelor de curs nu a avut activităţi de acest gen (n.r. - propagandă jihadistă)", a declarat, marţi, Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general al ISJ Dolj.

Băiatul provine dintr-o familie destrămată, mama sa fiind angajată la Regia Autonomă de Transport Craiova, iar tatăl său fiind liberat recent din penitenciar.

Pe blogul Gazda Islamică, tânărul povesteşte cum a devenit musulman: "Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (...) care stăpânea bine limba română. (...) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc în Siria şi pentru că am trăi într-o ţară europeană nu am auzit despre aceste evenimente vreodată şi, când am aflat ce s-a întâmplat cu el, m-am dus să fac unele cercetări pe această temă".

El spune că a urmărit pe internet evenimentele din Siria şi că într-o primă înregistrare a putut vedea armata lui Bashar al-Assad, care l-a şocat.

"După cinci luni de cercetare, am aflat ce s-a întâmplat în Siria şi că nu reprezintă Islamul şi apoi am încercat să găseasc musulmanii din Craiova/România şi îi mulţumesc lui Allah că am găsit-o pe sora (Damian Maya)", afirmă băiatul.

Tânărul mai spune că i-a povestit acesteia despre informaţiile obţinute şi i-a spus că vrea să ştie mai multe despre Islam, pentru a deveni musulman.

"Îi mulţumesc lui Allah, a fost de acord să mă înveţe cum să devin musulman şi după trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (...) Mulţumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (...)", mai scrie tânărul.

El mai povesteşte că i-a spus mamei sale despre cât de frumos este să fii musulman şi au avut o discuţie îndelungată pe această temă. De asemenea, spune că a avut de ales între relaţia cu tatăl său şi islamism şi a ales "viaţa cu Allah".

"Am ales viaţa mea cu Allah. (Tatăl meu - n.r) mi-a spus o mulţime de cuvinte dure, că nu sunt fiul său şi că el nu a avut niciun fiu. Acum, eu locuiesc cu bunicul meu şi bunica mea", mai scria băiatul.

Tânărul povesteşte şi despre planurile sale, după ce va împlini 18 ani: "La 18 ani, după finalizarea studiilor, voi lua bacalaureatul şi permisul de conducere şi apoi vreau să merg la Universitatea Islamică din Medina (cu voia lui Allah), în scopul de a salva Coranul Sfânt şi cărţile Hadith şi Islamul, în scopul de a cunoaşte povestea completă şi a devenit un predicator islamic".

Băiatul obişnuia să intre şi pe diverse forumuri, unele dintre acestea accesate de pasionaţi de jocuri pe calculator. Pe unul dintre acestea a scris, în iulie 2012, că nu mai vrea să depindă de părinţii săi: "Vă salut pe toţi membrii şi vizitatorii acestui site. (...) am 14 ani şi caut ca pe la 15 ani să nu mai depind de părinţi. Am aflat că există şi un serviciu în care tu esti tester de jocuri, pe scurt testezi jocuri. Am mai căutat chestii pe net să văd şi am găsit că nu trebuie să ai studii superioare, ci doar 12 clase, bacu nu conteaza. Sunt din Craiova şi cine mă poate ajuta sau are o idee despre ce vorbesc eu aici iî rog din suflet să îşi spună ideea. Am mai aflat că lucrezi 8 ore pe zi şi esti plătit cu 100 de dolari pe oră".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima