Cine este Darius Vâlcov: Fost PD-ist, soţul Laviniei Şandru şi finul lui Guşă, propus ministru al Bugetului

Senatorul PSD Darius Vâlcov, propus de Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activează doar de doi ani în formaţiunea social-democrată, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina în două mandate şi liderul PDL Olt.

Vâlcov are vârsta de 37 de ani şi este căsătorit, din 2005, cu fosta deputată şi preşedinte al PIN, Lavinia Şandru, actualmente realizatoare tv. Cei doi au împreună un copil.

Naşul de cununie al celor doi este fostul consilier politic Cozmin Guşă.

Vâlcov este doar din 2012 membru al PSD, el fiind din 2000 membru al PD, ulterior PDL şi preşedinte al filialei PDL Olt.

Între 2004 şi 2012, cât a activat în PD, devenit PDL, Vâlcov a fost primar al municipiului Slatina, ales în două mandate consecutive.

În prezent,Vâlcov este senator PSD şi preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senat. El a fost şi preşedintele Comisiei speciale comune pentru Roşia Montană.

În ceea ce priveşte studiile, Vâlcov deţine titlul de doctor în economie, acordat de ASE. El este licenţiat atât în Drept, la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti, cât şi în Economie, la ASE.

Între 2000 şi 2004 Vâlcov a lucrat ca director general al sucursalei din Slatina a Băncii Populare Române pentru Dezvolare, iar în 2004 a fost director economic al SC Octogon SRL.

Vâlcov cunoaşte engleza şi franceza.

Darius Vâlcov nu are în proprietate terenuri şi nici clădiri, conform ultimei declaraţii de avere depuse la Senat.

El deţine un autoturism Jeep Wrangler pe care l-a cumpărat în 2014 de Lavinia Şandru şi are în proprietate bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 62.000 de lei.

Vâlcov a trecut în declaraţia de avere un cont curent deschis la BCR pe numele Laviniei Şandru în 2009 în valoare de 155.000 lei. Tot Lavinia Şandru este cea care deţine acţiuni, în calitate de asociat, la firma Loyal Leasing în valoare de 25.000 lei şi a acordat un împrumut în nume personal acestei firme în sumă de 90.000 lei.

Vâlcov nu are datorii.

El are un venit anual de 64.512 lei reprezentând indemnizaţia sa de senator.

Soţia sa, Lavinia Şandru, a obţinut venituri de 4.368 lei de la Aldaco Film, ca director general, dar şi alte venituri reprezentând drepturi de autor în valoare totală de 69.500 lei de la Casa Artelor Sector 3, Asociaţia Profamilie, Pakiss Brand sau Centrul Cultual European Sector 6.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

4 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

5 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită