Cucuveaua PSD, STRESATĂ, din nou, de DNA

Cucuveaua PSD, STRESATĂ, din nou, de DNA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă, joi, cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale a unui dosar pe numele foştilor miniştri Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu.

Procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizaţi Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu şi achiziţii publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educaţiei.

Potrivit site-ului ÎCCJ, cererea DNA a fost depusă pe 22 iunie, are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală (art.335. alin.4 NCPP)" iar primul termen acordat a fost 23 iunie, când cauza a fost amânată pentru 27 august.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că faptele din acest dosar sunt similiare cu cele reţinute în dosarul "Microsoft", în care Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu au fost deja puşi sub acuzare.

Ancheta în acest dosar ar fi fost închisă în urmă cu câţiva ani, însă, între timp, au apărut noi date.

În dosarul Microsoft, Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei în perioada 2003 - 2005, este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, constând în aceea că ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului SIE şi, respectiv, pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft şi ar fi iniţiat şi avizat proiecte de hotărâri de guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Compaq şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora. Faptele sale au avut drept consecinţă prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziţiei de servicii şi produse la preţuri peste valoarea de piaţă: licenţe cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare şi produse software la preţuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleaşi produse sau produse similare de pe piaţă.

De asemenea, Ecaterina Andronescu este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce, în perioada 2001 - 2009, ar fi pretins şi primit de la firma Siveco şi firmele colaboratoare foloase necuvenite constând în sume de bani sau calculatoare, în scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul Educaţiei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?